Ljepota dolazi…

by | 23 Aprila, 2014

dobar_lik2Mnogi vodeći svjetski eksperti tvrde da postoji tzv. unutrašnja ljepota. Njeno postojanje pokušavaju da ospore moda, kozmetika i estetska hirurgija, udruženim snagama. Ima je. Postoji. Ali, jako teško se ispoljava ako joj bar malo ne pomogne ova obična, da ne kažem banalna, spoljašnja ljepota.

Sva privlačnost počinje (u 99,7% slučajeva) fizičkom privlačnošću. To je baza, ostalo je nadgradnja. Nekima je baza dovoljna – i jeste, za ponešto ali za bilo kakav dublji odnos, mora da bude i sadržaja a ne samo forme.

No, vratimo sa na formu. Forma, drage moje, košta! Para i bola. Pišem sve ovo jer sam danas vidio nešto što se zove mezoterapija. E, sad, ja ne znam stav “Ljepote i zdravlja” o mezoterapiji i sasvim je moguće da mi pored ovog bloga baš visi baner s linkom za neku mezoterapijačnicu ali moram da kažem da se umalo nisam odlio na donji otvor kad sam vidio curu u sred mezo-tretmana. Svaka čast svakoj koja to može da istrpi ne bi li otjerala nekakav celulit. Ja ne mogu ni večeru da preskočim ne bih li bio malo zgodniji a neko radi ovo!!

Nađimo se na pola puta. Može malo da se pripazi na ishranu i da se teretaniše i pilatesuje. Može i malo dangubljenja po salonima (ajde, dobro, mogu i čuveni Nokti da se odrade). Ali, kad vam ponude ubrizgavanje hemikalija igletinama, recite da ne možete i idite kući i pročitajte nešto od Gogolja, Orvela, Pekića. Pogledajte neki BBC-jev dokumentarac. Te radiološko-hemijske ponude shvatite kao signal da je vrijeme da se malo napuca ova unutrašnja ljepota…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.