Pazi, klizavo!

by | 29 Januara, 2014

Šta sam naučio dok sam padao

dobar_lik2Do sada sam četiri puta u životu bio na klizanju. Posljednji put prije ovog, četvrtog puta, bio sam prije 13 godina. To sam shvatio kad sam razmišljao gdje da stavim mobilni telefon dok se bacakam po ledu. Gdje sam ga prošli put stavio? Prošli put kad sam bio, još nije bilo mobilnih! Eto, toliko je prošlo…

Nije bila velika gužva, birao sam termin tako da se slobodnije mogu blamirati. Tridesettrogodišnjak, kabastije građe, dosta siromašan kosom nikako nije simpatičan dok se prosipa po ledu. Nije simpatičan čak i kad ne pada, jer kliže graciozno poput nilskog konja pored kojeg pucaju petarde.

Prethodna tri puta na klizanje sam išao jedino i samo zbog djevojaka (tad su to bile djevojčice). Sve su tako divne dok su na ledu. Uvijek sve znaju savršeno da kližu i imaju sve one pinklice za prefinjen izgled na klizalištu. One dugačke šalove, one mekane „slušalice“ za grijanje ušiju… I uvijek možeš da ih navabiš svojim grljenjem ograde i tupavim vapajem za pomoć. Tako je nekad bilo. Danas sam primijetio nešto zanimljivo.

Klinke uopšte nisu onako fine i slatke ko onda. Sve su nekako bezveze. Trče po ledu u nekim iskezečenim trenerkama i deru se ko pijačarke. Iste su k'o dječaci. Dječaci su nekako ženskastiji. Svi su kao jako „tvrdi“ i prosti, ali vidi se da je Beckham odavno došao po svoje. S Justinom Bieberom u naručju!

Ali su zato moje vršnjakinje i one malo starije ODLIČNE! Izgledaju super i još uvijek imaju stila. Pogotovo kad se uporede s klinkama, naročito zablistaju. Jeste da je većina njih tu da bi učile svoje klince da kližu, ali to ništa ne mijenja gorenavedeno.

Mlade dame, naučite nešto od malo starije generacije. Ove vaše vršnjakinje sa TV i Jutjuba su očajne učiteljice…

Komentar(1)

  1. deina kaže:

    BRAVO!! Od do se slazem s tobom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.