Poređenja radi…

by | 4 Juna, 2014

Nemoj se porediti

dobar_lik

Znamo da je teško ne upoređivati sebe s ostalima. Zaboga, tako znamo kako stojimo i koliko smo dobri a gdje bi mogli da budemo bolji, ljepši, pametniji, duži, krući, obliji…

Oduvijek sam mislio da su muškarci ti koji se više međusobno porede. Da se više takmiče u ama baš svemu. Izgleda da je mrtva trka među polovima u ovoj stvari.

Ipak, poslušajte ovaj savjet, makar djelimično.

Probaj da se ne upoređuješ. Makar ne tako jedan na jedan.

Čitateljka se pita da li mu se zaista dopada ili samo ispunjava prazninu nakon raskida duge veza s gospođicom Master pred doktoratom čije grudi prkose mnogim zakonima fizike, ponajviše gravitaciji. Pa… Iskreno, ne znam. Mogu ti samo reći da je svaka veza ispunjavanje praznine.

Životne. S te strane nemoj da brineš.

A nemoj da brineš ni sa ove druge strane. Postoji i čovjek kojem je dosadila Monica Bellucci, kako je to lijepo rekao jedan moj prijatelj. Uglavnom sve ima rok trajanja. I kad taj rok istekne, mora se preći na nešto novo. Da se ne bi skapalo od gladi.

A radnik u McDonaldsu sigurno, kad završi posao, ne ode da klopa Big Mek. Glumci i reditelji ne vise u bioskopu po cijeli dan. Sportisti ne sjede na tribinama stadiona…

Ljudi traže dalje. Dalje uglavnom znači i drugačije. Nisi ni bolja ni gora. Drugačija si. To je dosta za početak!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.