Post-raskid u 5 tačaka

by | 5 Februara, 2014

Dobar Lik u ulozi flastera i antibiotika

dobar_lik2Volim konkretna i kratka i jasna pitanja, iako na njih možda nema jednako konkretnih a pogotovo ne kratkih odgovora. Ali, ja moram probati, pa ako pomogne – pomogne. Sjetite me se nekad. Čokolade i kuhana jela primam na dobro poznatu adresu redakcije. Volim i vino. Bijelo.

„Dečko me je varao i ostavila sam ga. Zapravo ne znam ko je koga ostavio, ali znam da sam ja totalno sj….a. Kako da se što prije oporavim i nastavim dalje?“ Tijana, Banja Luka

Draga Tijana,

Za tebe, ali i sve ostale cure, osmislio sam program u pet tačaka. Htio sam da objavim jednu od onih idiotskih knjiga za samopomoć, ali bolje ne, evo ukratko:

1. Sreća je najbolja osveta – Iako on možda neće vidjeti tu tvoju buduću sreću, ti je pronađi a to ćeš najbolje uraditi tako što je nećeš aktivno tražiti. Bavi se poslom, hobijima, prijateljima… životom. Vidjećeš da će i sreća u ljubavi tu negdje sama se dogegati ili spektakularno uskočiti.

2. Distanca – Najbukvalnije moguće. Geografski se udalji od njega. Ako on već nije od tebe.

3. Izbjegavaj svaki kontakt – Ako ne moraš da ga gledaš i imaš bilo kakvog posla s njim (ne znam u kakvim ste sve odnosima bili osim u ljubavnim) – nemoj. Ako moraš, nek to bude e-mail ili SMS, dok skroz ne riješite to što vas još drži u kontaktu.

4. Nema FB, Twittera i ostalih soc-umrežavanja! – Svako ima mazohistički poriv da povremeno špijunira svoje bivše po internetu. Nemoj!

5. Nema oproštaja ako nema materijala – Ne zaslužuje svako oproštaj. Neke stvari su neoprostive i tako ih treba i tretirati. Ljudi su za takve stvari i izmislili boga, da prašta ono što oni sami ne mogu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.