Categories Horoskop

Osobine zbog kojih volimo Djevice: Važe kao sitničave, ali imaju divne kvalitete!

Za Djevice se često kaže da su sitničave, neurotične i kritične, a ispod površine kriju divne kvalitete. 

Ako se dosad niste zagrijali za Djevicu, kad saznate kakve je vrline krase, postaćete njen obožavalac i krenuti u potragu!

#1 Urednost

Mrzi nered i ne poznaje izraz “kreativni haos”. Kad je suočena s neredom, zakrčenošću ili prljavštinom, Djevica je inspirisana samo za jedno – dovođenje stvari u red. Ako vam je nadređena, to ćete morati učiniti vi pod njenim strogim nadzorom i slušajući njene prodike.

#2 Nezavisnost

Krasi je zadivljujuća sposobnost da obavi složene poslove potpuno sama. Neće odbiti tuđu pomoć, ali je neće ni tražiti. Bilo da joj je neko drugi dao zadatak ili da ga je sama smislila, Djevica se najprije oslanja na samu sebe.

#3 Moć zapažanja

Djevica vidi stvari u većoj rezoluciji nego ostatak horoskopa, a to znači da uočava detalje i obrasce koji drugima promiču. Njen mozak radi kao računar, obrađuje veliku količinu podataka i iznalazi detaljno rješenje za problem.

#4 Analitičnost

Djevica neizostavno mora uzeti u obzir sve faktore prije nego što donese odluku. Zbog takvog pristupa odlučivanju mnogi je smatraju sporom i neodlučnom, ali joj ta osobina omogućuje da izbjegne brojne zamke i ostvari odlične rezultate.

#5 Štedljivost

Djevica je odgovorna prema svom i tuđem novcu. Uvijek nastoji da stavi nešto na stranu te želi da njena djeca i partner postupaju jednako. Svjesna je mogućnosti da nastupe crni dani i ne želi ih dočekati nespremna.

#6 Davanje besplatnih savjeta

Mnogi predbacuju Djevici da kritikuje i prigovara, a njene su primjedbe često utemeljene i korisne. Ona ne može da si pomogne – kad uoči grešku ili nepravilnost, saopštiće je krivcu. Umjesto da se sukobljavate s njom, saslušajte je i sagledajte njenu kritiku kao savjet.

Još pozitivnih osobina Djevice:

  • povjerljivost
  • svestranost
  • spremnost na učenje
  • odlično pamćenje
  • konstruktivnost

Izvor: tportal.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *