Categories Sedmični horoskop

Sedmični horoskop (16. maj – 22. maj)

Vaš horoskop za sedmicu 16. maj – 22. maj

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

OVAN
Prihvatili ste dodatne obaveze i aktivnu ulogu u novim događajima na poslovnoj sceni. Potrebno je da se pravilno informišete, prije nego što jasno definišete svoje poslovne interese. Nema razloga da forsirate svoje ciljeve pred saradnicima, najbolje je da vaši rezultati ilustruju znanje ili sposobnosti koje posjedujete. Ponekad vam nedostaju strpljenje i određeni diplomatski maniri. Zaboravite na lažne obzire ili na strogi glas razuma u ljubavnom životu i slijedite svoja osjećanja. Nema potrebe da se povodite za dramskim zapletima u društvu voljene osobe. Ukoliko ste slobodni, spontano odgovorite na nečije udvaranje ili na ljubavni poziv. Oslonite se na svoja osjećanja u skladu sa emotivnom inspiracijom koja vas prati.

BIK
Stalo vam je da se detaljno informišete o novim događajima na poslovnoj sceni i da utičete na nečije mišljenje. Međutim, taktika na kojoj insistirate ne donosi uvijek i pozitivne rezultate. Neko vas dovodi pred svršen čin i indirektno odbacuje vaše ideje. Izbjegavajte situacije za koje nemate dovoljno znanja, profesionalne vještine ili praktičnog iskustva. Pokušavate da promijenite svoju ulogu u ljubavnom odnosu, za sada nemate veliki uticaj na partnerovo mišljenje ili odluke. Previše je rano da donosite ocjenu o ponašanju bliske osobe ili ozbiljan zaključak o stvarima koje nisu po vašoj volji. Ne dopada vam se saznanje, da neko drugi bira ili odlučuje u vaše ime. Smirite svoje uzavrele strasti.

BLIZANCI
Djelujete afirmativno i imate sluha za savremene ideje, kojima možete da unaprijedite svoj poslovni stil ili profesionalno izražavanje. Nalazite se u sjajnoj prilici da završite niz korisnih poslova, koji će vam donijeti psiholosko olakšanje i dobru materijalnu satisfakciju. Udružite svoje poslovne interese sa provjerenim timom koji obećava uspješnu i dugoročniju saradnju. Zbog emotivne nesigurnosti povremeno imate potrebu da provjeravate svog partnera. Pokušavate da utvrdite sve sličnosti koje postoje u emotivnom privlačenju i razlike koje vas udaljavaju. Važno je da zajednički odgovorite na sve ljubavne dileme. Ukoliko ste slobodni, neko će vas šarmirati svojom atraktivnom pojavom ili neobičnim stilom udvaranja.

RAK
Uz svu ažurnost i odgovornost koju izražavate, ne možete u potpunosti da udovoljite svim svojim saradnicima. Neko vas nagovara da nastavite sa započetim poslovima i da se ne obazirete na propratne komentare ili na različita upozorenja. Povremeno osjećate nedostatak volje ili koncentracije u obavljanju nekih rutinskih zadataka. Djelujete uzdržano i ne želite da prekoračite svoja poslovna ovlaštenja, stoga odlažete konačnu odluku. Čini vam se da prolazite kroz novi “ljubavni suton”. Nedostaju vam veći izlivi emocija i strasti u ljubavnom odnosu. Partner često odsustvuje iz vama nepoznatih razloga, tako da vam uskraćuje svoju emotivnu pažnju. Potajno priželjkujete, da se ostvari jedan romantičan susret ili vaša “ljubavna vizija”.

LAV
Potrebna vam je mudrost i dodatno strpljenje, prije nego što predstavite svoje poslovne planove pred saradnicima. Ne možete da ignorišete nečiji uticaj ili zahtjeve, bez obzira na drugačije stavove o zajedničkim interesima. Ipak, veliki napor se na kraju isplati i u tome će se pokazati vaša poslovna vještina ili uspjeh. Potrudite se da bolje prilagodite svoje ponašanje u ljubavnom odnosu. Nema potrebe da kritikujete voljenu osobu ili da preuveličavate nečije mane. Mudro sačekajte, da partner prvi progovori ili da vam povjeri svoje dileme. Nakon iskrenog razgovora i uzajamnog povjeravanja, možete da donesete ispravniju odluku o budućim planovima.

DJEVICA
Različiti stavovi ili drugačija poslovna orijentacija u odnosu sa saradnicima, djeluje kao otezavajući faktor i to se odražava na zajedničke dogovore i rezultate. Novi nesporazumi utiču na vašu koncentraciju i profesionalnu angažovanost. Potrebni su vam bolji uslovi kako biste ostvarili svoje ciljeve. Ne želite da se povinujete pred nečijim zahtjevom, bez razumnog i detaljnog objašnjenja. Djelujete zabrinuto u ljubavnom odnosu. Iznenadne promjene u partnerovom ponašanju ili veliki izlivi emocija u vama pobuđuju i dodatnu sumnju. Pokušavate da shvatite, šta se dešava sa voljenom osobom kada se ne nalazi u vašoj blizini. Nemate kompletan uvid u nečije ponašanje i ne želite da prihvatite sporednu ulogu.

VAGA
Poslovna strategija koju sprovodite donosi samo djelimične rezultate, što vam ne uliva naročito samopouzdanje pred saradnicima. Potrudite se da budite dovoljno promišljeni, pred osobom koja može da vas okarakteriše na pogrešan način ili da upotrijebi vaše izjave u svoju korist. Ponekad je teško zaključiti, ko i koliko dobija u poslovnoj saradnji. Ne dopada vam se emotivno osporavanje, jer mnoge stvari koje činite nisu po mjerilima ili po ukusu voljene osobe. U neformalnim susretima ne uspijevate da privučete nečiju pažnju, čak ni uz pomoć zavodničkog šarma i poznatih “ljubavnih trikova”. Imate potrebu da promijenite neki ustaljeni ritual u partnerskom odnosu ili da utičete na tok događaja, želite da uljepŠate svoj intimni i ljubavni život.

ŠKORPIJA
U susretu sa saradnicima često provijava zajedničko nepovjerenje ili pritajeni sukobi zbog različitih poslovnih interesa. Neko vas indirektno sputava da ostvarite svoje namjere, zbog toga trpite izvjesnu nepravdu ili gubitak. Nema potrebe da izgovarate pogresne riječi pred saradnicima koje ne poznajete dovoljno, budite mudri i suzdržani. Sačekajte na povoljniju priliku za uspješnu akciju. Potreban vam je neko da vas emotivno inspiriše i dodatno oraspoloži. Od voljene osobe očekujete više pažnje i nježnosti, nego što dobijate. Ne krijete svoje razočarenje zbog nekih postupaka i zahtjevate detaljna objašnjenja. Ponekad treba pravilno dozirati emocije i razum, strast i maštu, i sve to u zavisnosti od okolnosti ili prilike u kojoj se nalazite.

STRIJELAC
Zadovoljni ste zbog novih informacija koje kruže na poslovnoj sceni, prepoznajete mogući dobitak ili potencijalni uspjeh. Stalo vam je da djelujete ubjedljivo pred saradnicima koji sumnjaju u vaše profesionalne i organizatorske sposobnosti. Nemojte dozvoliti da zbog sitnih interesa napravite početni propust i izgubite nečije povjerenje. Svaki potez dobro isplanirajte. Osjećate novi emotivni uzlet i želite da ostvarite svoje namjere, bez obzira na povremeno nerazumijevanje svoje okoline. Partner ima drugačiju orijentaciju i djeluje nesigurno, ali vjeruje u vaše dobre namjere. Zadržite samopouzdanje i optimizam. Ne možete očekivati da neko prihvati vašu životnu viziju ili da uvažava vaše potrebe, ako ne dajete dobar primjer.

JARAC
U skladu sa svojim perfekcionistickim zahtjevima djelujete zabrinuto zbog nečijih komentara, ali prvi utisak zna lako da zavara. Potrebno je da se vješto prilagodite na različite uslove poslovanja i da ostanete dosljedni u svojim namjerama. Nemojte dozvoliti da vam nedostaju optimizam i jaka volja. U susretu sa saradnicima upotrijebite svoje najjače adute. Imate utisak da partner olako prelazi preko nekih važnih događaja. Ponekad različita viđenja stvari ili događaja mogu da uslove ljubavni razlaz, ali i da stvore novu priliku za emotivnim zbližavanjem. Uz blisku osobu sve može da se ostvari i prevaziđe na dobar način, neka vas pravilno doziranje mudrosti, emocija i strasti navedu na zajedničko ljubavno rješenje.

VODOLIJA
Nove informacije i događaji na poslovnoj sceni potvrđuju vaša ambiciozna očekivanja. Djelujete vrlo zahtjevno i spremni ste da preuzmete vodeću ulogu pred saradnicima. Stalo vam je da u poslovnim pregovorima tačno definišete zajedničke odnose, pravila ponašanja ili podjelu interesa. Želite da se izborite za što bolje poslovno-finansijske interese i uslove. Vodite aktivan društveni život i rado se pojavljujete na javnim mjestima. Priželjkujete nove ili neobične emotivne kontakte na različitim stranama. Ono što drugima djeluje teško ili nemoguće, za vas predstavlja uigranu varijantu emotivnog potvrđivanja. Očekuju vas prijatne promjene i novi događaji u odnosu sa voljenom osobom.

RIBE
Nailazite na nerazumijevanje u svojoj okolini i imate utisak, da neko od saradnika ne cijeni dovoljno vaš napor i zalaganje. Ponekad treba prihvatiti teže okolnosti, kako biste eliminisali mogućnost ucjenjivanja ili poslovne kontakte koji ne zadovoljavaju vaše osnovne kriterijume. Važno je da pravilno usmjeravate svoju kreativnu energiju kroz rad ili stvaralaštvo, kao i da se distancirate od osobe koja vas dodatno opterećuje. U ljubavnom odnosu pokušavate pravilno da sagledate različite aspekte partnerovog ponašanja, ali ne pronalazite zadovoljavajući odgovor. Nema potrebe da reagujete na osnovu prvog impulsa, već sačekajte da se stišaju uzavrele strasti. Dobro rješenje ili istinu je moguće sagledati, tek sa određene emotivne distance.

IZVOR: ASTROLOOK.COM

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *