Sačuvajte preplanuli ten i nakon ljetovanja

by | 31 Jula, 2014

Konačno ste dočekali taj godišnji odmor, otputovali na željenu destinaciju, uživali u suncu i dobili zanosan preplanuli ten. No, sve se to brzo završilo, vratili ste se radnim obavezama, ne izlazite iz kancelarije i boja je polako počela da “spada”. Uz ovih sedam savjeta sačuvaćete preplanuli ten i nakon povratka s ljetovanja!

preplanulost-490x354

1. Piling prije sunčanja
Postavite dobre temelje za preplanulu put. Prije izlaganja suncu napravite kvalitetan piling tijela i odstranite sve mrtve ćelije. Tako pripremljena koža i otvorene pore bolje će ‘upiti’ sunčevu svjetlost, osigurati vam lakše tamnjenje pa će i preplanula put duže trajati.

2. Zaštitne kreme s visokim faktorom
Boja koju ste postigli postepenim izlaganjem duže će biti postojana od brzog ‘pečenja’ na najjačem suncu. Pritom ne zaboravite da redovno nanosite preparate s visokim zaštitnim faktorom na sve izložene dijelove tijela.

3. Hidratacija tijela
Boja će vam biti postojanija ako kožu nakon sunčanja održavate vlažnom, mekom i glatkom. Priuštite sebi svakih nekoliko dana kupku na bazi maslinovog ulja ili kokosa, a obavezno se mažite omiljenim hidratantnim mlijekom za tijelo.

4. Jaka hemijska sredstva za tuširanje
Izbjegavajte jake kupke u ličnoj higijeni i tuširajte se isključivo mlakom vodom.

5. Trljanje peškirom
Zaboravite na frotirske peškire i snažno trljanje tijela nakon tuširanja ili kupanja. Poželjnije je osušiti se na vazduhu. Dodatan efekat postići ćete ako na mokru kožu nanesete dječje ulje za tijelo.

6. U borovom hladu
Održavajte preplanulu put ‘skrivanjem’ u hladu. Da, dobro ste pročitali. Sunčevi zraci dopreće do vas i u hladovini, ali će onemogućiti da izgorite. Ne zaboravite na hidrataciju! Popijte barem osam čaši vode dnevno, a koristan će biti i zeleni čaj.

7. Narandžasta i zelena hrana
Karotenoidi koji se nalaze u povrću i voću narandžaste, crvene i zelene boje zaslužni su za tamnjenje kože, a pomoći će vam i da održite boju postojanom. U svakodnevnu ishranu uključite paradajz i papriku. Napravite smoothie od mrkve, kajsije, dinje i breskve, a jedite i puno špinata, kelja, kupusa te zelene salate.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.