Slušajte organizam i ostanite vitki

by | 11 Septembra, 2016

VTI Tehnološki istraživački centar iz Finske proučavao je prehrambene navike 147 zdravih osoba tokom četiri mjeseca. Istraživači na čelu sa doktorkom Anom-Linom Vuorinen otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica. 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Voće je bio najpopularniji izbor za 51 odsto ispitanika, mliječne proizvode jelo je 41 odsto, dok je konzumaciju ovsenih pahuljica ili muslija s hladnim mlijekom odabralo 33 odsto ljudi.

Ostatak teksta pročitajte na narednoj strani…


Iako se hljeb i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 odsto ispitanika svoj dan počinju ovom vrstom hrane. Najzanimljivije od svega, samo je 26 odsto ispitanika priznalo da uz doručak piju kafu, dok ostatak (74 odsto) odlazi na posao i obavlja svoje obaveze bez kofeinske pomoći.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

– Umjesto ograničavanja ishrane i izbjegavanja omiljene hrane, prekomjerna težina ili gojaznost može se spriječiti ako pojedinac nauči da sluša potrebe svog organizma, a prednost da kvalitetu, a na kvantitetu obroka pojasnila je rezultate istraživanja dr Ana-Lina.

Izvor: Life content/lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.