Kardigan: Nezaobilazni dio proljetnih odjevnih kombinacija

13.05.2013 u 18:00 časova Nema komentara

I ove sezone lagani kardigani nezaobilazni su dio proljetnih odjevnih kombinacija. U novim kolekcijama vrlo su upečatljivi i kombinovani uz različite stilove.

Ovaj komad odjeće omiljen je mnogim damama prije svega zbog toga što ga je lako uklopiti i uz haljinu i farmerke, a idealan je i za slojevito odjevanje koje je neizbježno u ovo doba godine.

Ovog proljeća pojavili su se i kardigani nešto drugačijeg dizajna, tako da osim klasičnog modela dominiraju i kraći, asimetrični, bez kopčanja.

Moderni su i modeli koji su naprijed kraći, kao i oni sa kratkim ili 3/4 rukavima. Za opuštene svakodnevne prilike tu su i kardigani u casual stilu, jednostavnog kroja, u mirnijim i neutralnim tonovima. Aktuelni su i modeli sa V izrezom i ruskom kragnom, ali i heklani sa etno-motivima.

Uz elegantne odjevne varijante stilisti predlažu providne kardigane od laganih i prijatnih materijala, jednobojne ili ukrašene svjetlucavim detaljima.

Što se tiče boja izbor je zaista ogroman, od pastelnih do jarkih, a popularni su i modeli sa dezenima – mornarskim prugama, životinjskim printom, cvijećem, geometrijskim i apstraktnim motivima.

Izvor: novosti.rs

Podeli s drugima!
Ključne riječi: , , ,
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...
Povezane vijesti:

Ostavite komentar