Čarobna resort kolekcija s potpisom Elie Saaba

by | 14 Juna, 2017

Magične haute couture kreacije s potpisom libanonskog dizajnera Elie Saaba stalan su gost glamuroznih crvenih tepiha, a to i ne čudi s obzirom na to da svaka kolekcija koja izađe iz njegove radionice izgleda poput bajke!

Foto: Elie Saab

Saab je, naime, prvi libanonski dizajner koji je imao priliku da obuče dobitnicu Oscara, Halle Berry sada već davne 2002, a od tada do danas njegove bajkovite haljine bile su vrlo čest odabir brojnih zvijezda koje su željele zablistati pod svjetlima reflektora.

Saab nikada nije bio posebno sklon jednostavnosti, a njegov estetski potpis uvijek uključuje dovoljnu dozu drame, magije i ženstvenosti te nemali broj puta kod gledalaca izazove WOW efekat. Njegove haljine izgledaju kao da su krojene za princeze, a čak i kada silueta slobodno pada, naoko bez pretjerano zahtjevne konstrukcije, čini vam se kako u njima ima neke raskoši i, nedvosmisleno, mnogo elegancije.

U novoj je resort kolekciji poznati dizajner nastojao je da prenese glamur visoke mode u odjevne komade koje biste mogli nositi svaki ljetni dan. Inspiraciju je pronašao u mističnim morskim dubinama i morskom svijetu, a od tuda potiču upečatljive kombinacije boja koje vas zaista vode u neku drugu dimenziju.

U kolekciji se spajaju svijetla i tamna strana, a Saab je iznova dokazao koliko vješto sinhronizuje različite materijale, detalje, boje i uzorke. Svaki milimetar je promišljen i pedantno odrađen, a kada gledate komade iz nove resort kolekcije apsolutno je nemoguće zamijeniti ga s bilo kojim drugim dizajnerom. Pa čak i kada tvrdi kako ovoga puta nije kreirao za crveni tepih.

Kliknite na fotografiju za veću rezoluciju!

Izvor: fahioh.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.