Flying Cloud: nova kolekcija nakita Chanel

by | 7 Jula, 2017

Luksuzna modna kuća Chanel predstavlja novu kolekciju nakita pod nazivom – Flying Cloud.

Flying Cloud je veličanstveni brod koji je pripadao Hughu Grosvenoru, Vojvodi od Vestiminstera i nekada je smatran epitomom eksluzivnosti i luksuznog životnog stila.

Na njegovoj bijeloj drvenoj palubi održavale su se mnoge zabave, a ovde je započela i veza između jednog od najbogatijih ljudi na svijetu i njegove ljubavnice Coco Chanel.

Vojvoda je upoznao, tada mladu dizajnericu, Coco na večeri u Monte Karlu 1923. godine, a tokom sedmogodišnjeg udvaranja obasipao je nakitom i ekstravagantnim poklonima, uključujući i Villu La Pausa u Monte Karlu, gdje se par zabavljao i družio sa poznatim gostima kao što su Igor Stravinsky, Pablo Picasso i Pierre Bonnard.

Kolekcija nakita je inspirisana osnovnim elementima života na moru: izrađena je od bijelog i žutog zlata, najčistijih i najsjajnijih dijamanta, safira različitih nijansi plave i bisera, koje je Coco Chanel jako volela.

Ostatak kolekcije predstavlja niz varijacija na temu nautike i mornarske ljetne garderobe, pozajmljujući elemente sa prugastih haljina. Zlatne pletenice viđene na mornarskim uniformama predstavljene su na nakitu od žutog ili bijelog zlata.

Kolekcija sadrži više od pedeset koamda zlatnog nakita, kao i detalje morskih predmeta, kao što su užadi i bove koji se delikatno miješaju sa draguljima u stilu 1910. godine koja je veoma važna za modnu kuću Chanel.

IZVOR: GRAZIA.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.