Kim, Kanye, Pamela, Kate… Poznati u kampanji Alexandera Wanga

by | 3 Septembra, 2015

Otkako se pojavio na modnoj sceni dizajner Alexander Wang niže uspjeh za uspjehom. Rijetko kad se događa da mlado novo ime podigne toliko prašine na svjetskoj modnoj sceni. A za jubilarnu desetu godišnjicu svog rada, Alexander svim obožavateljima nudi pravu poslasticu.

wang-naslovna

Dizajner iz arhive vraća 10 komada koja su njegovi fanovi odabrali na društvenim mrežama. Osim što će ponovno proizvoditi te kultne komade, dizajner predstavlja i dvije T-shirt majice za DoSomething.org u dobrotvorne svrhe, a sva zarada ide u podupiranje mladih i socijalnih promjena.

Naravno i sama kampanja je posebna. Kako Alexander Wang ima puno celebrity prijatelja, odlučio je upravo njih iskoristiti – 38 zvijezda stalo je ispred foto objektiva Stevena Kleina za fantastičnu kampanju koju ćemo dugo pamtiti.

Željeli smo da napravimo kampanju u kojoj ćemo povezati one ljude koje zaista poštujemo i koji su veliki dio našeg brenda, koji nas podupiru i koje mi podupiremo kroz sve ove godine“, objasnio je Alexander za Yahoo Style.

13

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Izvor: fashion.hr
Foto: Alexander Wang/Steven Klein

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.