Pogledajte koji su to basic komadi za svaku poslovnu ženu

by | 18 Marta, 2017

Zaposlena žena uvijek mora izgledati dobro i osjećati se dobro u svojoj garderobi. Poslovni dress kod mora biti ispoštovan, kao i ženska potreba za praćenjem trendova. Ono što gotovo uvijek predstavlja problem jeste manjak vremena koje možemo posvetiti kupovini i sklapanju dobrih odijevnih kombinacija za radni dan.

Getty Images

Pored poslovnih klasika koje svaka od vas posjeduje pripremili smo vam pet basic komada sa modernim osvrtom. Evo i koji su…

PANTALONE SA POJASOM

Široke sječene nogavice, falta, krući materijal koji savršeno pada niz nogu i daje odličnu formu, a prije svega visoki struk sa pojasom koji pokriva ama baš svaki nedostatak u tom predjelu razlozi su da nabavite ovaj trendi model. Neutralne boje poput sivih i bež nijansi naspram sumornih zimskih boja daće dašak živosti vašem izgledu. Uz njih možete nositi komotnije ili potpuno uske bluze uvučene tako da, zajedno sa pojasom zaista ističu struk. Odgovara im ravna obuća jednako kao i visoke potpetice, potrebno je samo da se vide gležnjevi.

Foto: H&M

BLUZA SA KARNER RUKAVIMA

Bijela bluza je must have, ali ako minimalističkom dizajnu dodate diskretne karnere na rukavima dobićete potpuno novu dimenziju. Ovaj element oplemenjuje izgled i čini ga modernim, a da nimalo ne remeti poslovni duh i univerzalnost bluze. Možete je nositi uz sve, a ono što je čini drugačijom jeste što ispod klasičnog sakoa sa podvijenim rukavima izviruju dinamični i ženstveni elementi. Vaš klasičan izgled uz ovakvu bluzu momentalno će postati drugačiji.

Foto: Mango

DUGAČKI SAKO

Dugačka, ležerna varijanta sa jednim dugmetom ne izgleda previše strogo, a opet snažno i moderno. Ovakav model, naročito ako ima produžene revere izdužuje figuru, da nadomjesti komociju koja ne ističe struk. Možete ga nositi uz usko ili široko, kratko ili dugo – nema opcije koja nije dobra. Trendi košulje i bluze sa karner rukavima zahtijevaju da se ti karneri vide, pa je model sa tričetvrt rukavima ovdje pravi izbor.

Foto: Mango

Kliknite na sljedeću stranu…

VREĆASTA TORBA

Veoma zgodna i veoma trendi – ova torba je must have. Pored mekanih, vrećastih varijanti za svaki dan postoje i one od kruće kože, pravilnije forme koje su idealan način da razbijete monotoniju poslovnog dana. Iako ne izgledaju previše veliko istina je da u njih može stati zaista sve što vam je potrebno. Kako biste izgledali što poslovnije neka boje u odijevnoj kombinaciji ostanu neutralne, ali tašna kao element koji ne nosate po kancelariji cijeli dan može biti u boji koja će vam razvedriti dan. Cigla narandžasta je odličan izbor.

Foto: Massimo Dutti

CIPELE SA NISKIM POTPETICAMA

Striktni dress kod vam ne dozvoljava ravnu obuću, a visoke potpetice su zaista naporne za nošenje kroz čitav dan? Idealna varijanta za vas jesu takozvane „kitten“ potpetice. Ove sezone su se vratile na velika vrata i usrećile mnoge dame koje ne vole „vrtoglave visine“. Ne samo da su udobne za nošenje već izgledaju drugačije i zanimljivije od klasičnih salonki. Za dodatnu dinamiku birajte sječeni model u kombinaciji klasične crne i intarzije sa nekom teksturom.

Foto: Zara

I NA KRAJU…

Osim u kombinaciji sa drugim odijevnim komadima ovi elementi zajedno čine savršenu cjelinu. Uvjerite se i sami.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.