Nova oda Italiji s Dolce&Gabbana potpisom!

by | 6 Oktobra, 2016

Jedna od najpoznatijih italijanskih modnih kuća, Dolce&Gabbana, prikazala je novu kolekciju namijenjenu sezoni proljeće/ljeto 2017. na milanskoj modnoj pisti čime je ponovno, u sebi svojstvenom stilu, odala počast simbolima svoje rodne zemlje.

https://www.instagram.com/p/BK3HaWUgqPC/

Modeli koji su prošetali pistom Milano Fashion Weeka iznova su bili tipično u skladu s estetskim rukopisom poznatog modnog dvojca, a kroz kolekciju su se, u šumi različitih dekorativnih motiva, pronašli i neki neobični poput špageta i sladoleda, uobičajenih floralnih motiva, D&G printeva na običnim bijelim majicama, kao i oni religijski kao što je lik Djevice Marije.

https://www.instagram.com/p/BK2zon-gW68/

https://www.instagram.com/p/BK2zj98AZrO/

Dolce&Gabbana su u svom stilu totalnog maksimalizma glave djevojaka ukrasili buketima cvijeća, krunama, tijarama i turbanima, a istovremeno su veliku pažnju poklonili detaljima na modnim dodacima kao što su cipele, sunčane naočale i torbice koje su privlačile poglede publike.

https://www.instagram.com/p/BK2zhrzAvmp/

https://www.instagram.com/p/BK2eWtSAAOd/

Ženstvena i uvijek romantična čipka ponovno je činila podosta odjevnih komada, a Dolce&Gabbana niti ovoga puta nisu propustili dobrano ukrasiti odjevne komade šljokicama i šarenim kristalima koji su ukrašavali modele nove kolekcije.

https://www.instagram.com/p/BK2eT_ZAVAA/

https://www.instagram.com/p/BK2eQf7ggiY/

Dvojac se poigrao i naglašenim ramenima što je, sudeći po kolekcijama koje su dizajneri prezentovali u posljednje vrijeme, trend koji se vraća na velika vrata.

https://www.instagram.com/p/BK016cxjO5P/

https://www.instagram.com/p/BK01w7SjGR7/

https://www.instagram.com/p/BK01pAfDUCx/

IZVOR: FASHION.HR
FOTO: INSTAGRAM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.