Hidratacija zimi uz Janu / VIDEO

by | 9 Decembra, 2012
Povećan unos tečnosti u organizam nije rezerviran samo za ljetne mjesece. I zimi se preporučuje unos 2 l tečnosti dnevno.
To je zasigurno najefikasniji način da tijelu pružite prijeko potrebnu hidrataciju.
Ljeti tijelo gubi velike količine vode znojenjem, dok zimi niske temperature, vjetar te boravak u kancelariji i stanu, gdje je vazduh jako suh, čini kožu osjetljivijom nego inače. Koža je prvi "štit" našeg organizma. U njoj ima čak 1,6 triliona stanica kojima je voda neophodna za obavljanje svih funkcija.
Ukoliko joj nedostaje vlažnosti, ona gubi napetost i elastičnost te postaje naborana, suha, ispucala, a osim što gubi sjaj i njene su funkcije oslabljenje. Hidratacija kože iznutra jedan je od najvažnijih preduslova za lijepu, glatku i prvenstveno zdravu kožu. Prirodna izvorska voda Jana, za razliku od krema, nema nuspojave prilikom korištenja, nema opasnosti od iritacije, te se ne ograničava i ne dijeli po tipu kože i godinama. Preporučena 2,0 l (sukladno preporuci EFSE: www.efsa.europa.eu/efsajournal) prirodne izvorske vode Jane tokom dana pomaže da se osigura dovoljna količina vode, toliko potrebne našem tijelu.
Kao i kod hidratantnih krema, i kod vode je potrebno voditi brigu o njenom kvalitetu i mineralnom sastavu.
Jana sa svojim posebno izbalansiranim mineralnim sastavom, idealnim omjerom kalcijuma i magnezijuma (2:1), prirodno niskim udjelom natrijuma, udjelom životno važnog elementa silicijuma – minerala neophodnog za strukturu svih vezivnih tkiva i organa, te pH vrijednosti 7,4, jednakoj pH vrijednosti naše krvi, idealan je izbor za svakodnevnu konzumaciju tokom cijele godine, te čini sastavni dio pravilne i zdrave prehrane.
Tajna lijepe kože, bez obzira na godine, skrivena je u prirodnoj izvorskoj vodi Jana.
 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.