WOW! Deset jedinstvenih haute couture komada s potpisom Arnela Vučića!

by | 26 Jula, 2017

U novoj kolekciji Metamorphosis iz ateljea Arnel Vucic izlazi deset jedinstvenih haute couture komada.

LJ&Z favorit: Golden Dress
Foto: Armin Čolo

Ne držeći se jedne forme te poigravanjem istom iz outfita u outfit kolekciju definiše promjenjivost pa je naziv Metamorfoze, zapravo njen karakter.

Komadi su nastali raznim tehnikama ručnih izrada, što je vremenom postalo DNK samog branda i dizajnera. Akcenat na teksture i 3D formate je postizan drapiranjem svilene tkanine koja je kao takva služila ko baza.

Čitavi komadi su izrađivani rukom, sa jako zahtijevnim načinima rada, te iziskuju i veliku preciznost i veliko vrijeme, kao na primjer golden dress koja se pojavljuje u kolekciji, a sačinjena je od milion zlatnih perlica u nekoliko slojeva.

“Moje najveće zadovoljstvo proizilazi iz činjenice da je kolekcija satkana iz ogromne ljubavi prema modi, te da slavi vječnu ljepotu žene u ovom ili onom obliku, ma kakvu metamorfozu doživjela ženska ljepota je vječna neprolazna i uvijek podjednako interesantna”, kaže dizajner!

Kampanja je i ovaj put osmišljena u saradnji sa fotografom Arminom Čolom. Fokus je jednostavno usmjeren na atelijere, bez ikakvog bespotrebnog širena teme, ili priče za nadogradnju utiska.

Background je karakteristična obala Ramskog jezera, prosto daily life, i kontrast dva svijeta, što uveliko daje metamorfozu u prezentaciji.

Vizažistica Maja Talovic je predložila nude make-up u ovoj priči, želeći da spoji ambijent i atelje, a frizer Ensar Dervišbegović prirodne kovrdže i pomalo wild vibe što je konačnom izgledu vizuala dalo posebne note.

Ajla Mutapčić je bila model koja je iznijela kolekciju na fantastičan način i posebno interesantna kao new face, jer se po prvi put pojavljuje u dizajnerskoj kampanji.

“Jako sam sretan sa ovom ekipom koja je super. Super ljudi, super talenti, sarađujemo negdje od 2014. i uvijek mi je jako bitno kome prepustam svoj rad i s kime radim. To je odjeća koja je nastala sa posebnom potrebom i načinom i zato mi je bitno kako, s kime i kome se prezentuje. Svi su uradili svoj posao odlično, na koncu slike govore jasno”, dodaje Arnel.

Pogledajte kolekciju!

Collection: Metamorphosis, Arnel Vucic haute couture
Fotografije: Armin Čolo,
Model: Ajla Mutapčić,
Make-up: Maja Talović,
Hair: Ensar Dervišbegović/Hair With Character,
Creative direction: Arnel Vučić

Pratite Arnela na Instagramu & Facebooku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.