Zašto svi pričaju o novom Saint Laurentu?

by | 2 Marta, 2017

Revija kultne modne kuće Yves Saint Laurent ponovno je predmet rasprava!

Kad je riječ o Yves Saint Laurentu, njegovoj ostavštini i estetici koju bi kuća danas trebalo da slijedi, mišljenja su podijeljena i najčešće dijametralno suprotna.

U tom duhu, Slimaneov Saint Laurent je od početka kod dijela publike izazivao oduševljenje, dok su se drugi pitali šta se pobogu događa, a konsenzusa, čini se, neće biti ni u Vaccarellovoj eri.

Kolekcija koju je za Saint Laurent upravo prikazao u Parizu nastavlja u smjeru naglašene seksualnosti, subverzije pa čak i perverzije, što je u neku ruku logično, ali istovremeno pomalo passé, barem u obliku kako ih vidi Vaccarello.

Seks i provokacija mogu biti mnogo više od crne kože, mikrominica, dekoltea i golih grudi, iako su spomenuti motivi ipak najefektniji u stvaranju atmosfere kojoj je Vaccarello očito strijemio. Reviju je podijelio na dva dijela – prvi, primjereniji danu je uz sve te minice ponudio jeans, pletivo i shearling jakne, dok je drugi u punom sjaju predstavio Vaccarellovu party djevojku i njenu glamuroznu, baršunastu, štrasom optočenu i, opet, vrlo provokativnu garderobu.

Kožne haljine u svojim brojnim iteracijama, ponekad s naglašenim rukavima, ponekad s izrazitim volanima, svakako su potvrda vrhunskog umijeća Saint Laurent ateljea koji se jednako uspješno igra i grubom kožom i nježnim plišem, a pažnju su privukle i naborane čizme izrađene u nekoliko verzija, s petom u kojoj je bilo pomalo nemoguće hodati, a koje će bez sumnje postati hit sezone. Ipak, kad se podvuče crta, očekivalo se više.

IZVOR: FASHION.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.