Pet beauty prednosti šećera

by | 18 Maja, 2013

Kada se konzumira kao dio redovne ishrane, šećer je namirnica koju trebate izbjegavati. Ishrana bogata šećerom je definitivno okidač za debljanje. Takođe, potrošnja šećera je loša za kožu jer izaziva akne i bore. No, to ne znači da morate totalno izbjegavati šećer. Beauty prednosti šećera su brojne. U nastavku pogledajte koje su to.

Sprečava starenje

Kada redovno konzumirate šećer, onda šećer uzrokuje bore. No, kada se koristi kao piling, šećer uklanja bore i borice na licu. Piling od šećera i limuna daje vašoj koži sjaj i mlađi izgled. Šećer smanjuje tamne mrlje uzrokovane prevelikoj izloženosti suncu.

Hidratacija kože

Vaše lice ostaje hidratizirano duže i zaštićeno od raznih toksina uz pomoć šećera. Šećer sprečava perutanje, čineći kožu hidratiziranom. Kada je šećer prožet prirodnim uljima kao što je maslinovo, bademovo i ulje jojobe, šećer hidratizira kožu i daje joj svjež izgled.

Izvrstan proizvod za čišćenje

Glavna korist od šećera je što sadrži glikolnu kiselinu, koja uklanja mrtve stanice i nečistoće sa površine kože. To dubinski čisti pore i sprečava akne, koje su uzrokovane začepljenjem pora. Pomiješajte kašiku šećera s nekoliko kapi meda i bademovog ulja i napravite blagi proizvod za čišćenje koji upija prljavštinu i ulje iz pora.

Piling za kožu

Na koži se pojavljuju mrtve stanice svakih 15-30 dana. Glikolna kiselina u šećeru je učinkovita za uklanjanje ovog sloja mrtvih stanica i potiče regeneraciju novih stanica kože. Piling od šećera sprečava suhoću kože i čini je glatkom i svilenkastom na dodir. Nježan i hidratantni piling od šećera možete se dobiti mješajući jednu kašiku šećera s jednom kašikom sezamovog ulja i jednom čajnom kašikom ulja eukaliptusa.

Njega usana

Mnoge žene pate od suhih, ispucalih usana. Mekane i hidratizirane usne su još jedna beauty prednost šećera. Napravite smjesu od maslinovog ulja i šećera i svaki dan radite piling usana sa tom smjesom. Vaše usne će izgledati glatko i lijepo.

Izvor: ljepota.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.