Categories Gadžeti

IKEA je lansirala svoju prvu liniju zvučnika!

Kompanija IKEA se po prvi put uputila u polje audio proizvoda sa kolekcijom prenosivih zvučnika nazvanih Eneby… Skandinavski gigant predstaviće kolekciju zvučnika u dvije veličine, pred kraj ovog mjeseca. Svaki zvučnik posjeduje prednju stranu prekrivenu tkaninom, sa jednostavnim kružnim detaljima, koji imaju male LED diode kao indikatore aktivnog režima rada.

Foto: Ikea

Kako bi se što lakše uklopili u različite postavke, dizajneri kompanije IKEA opremili su ove uređaje mogućnostima kačenja na zidove ili postavljanja na ravne površine. Svaki zvučnik je proporcija koje se savršeno uklapaju sa IKEA Kallax ili Eket sistemima za odlaganje stvari.

Foto: Ikea

“Novi Eneby opseg nevjerovatno je uzbudljiv za nas”, izjavila je Evantia Nikoglou, prodajni menadžer za osvetljenje i elektroniku kompanije IKEA.

Ova linija proizvoda uključuje jednostavnu paletu boja, uparenu sa crnim ili sivim poliesternim materijalima, zajedno sa crnom ili bijelom plastikom. Rukohvati manjih zvučnika omogućuju lakši prenos, dok pakovanje baterija pruža mogućnost njihove upotrebe u bilo kojoj situaciji.

Kada nisu povezani preko bluetooth konekcije i nisu u upotrebi, ovi zvučnici će se isključiti sami. Dodatni aux priključci donose mogućnost spajanja zvučnika na stabilne izvore energije, onda kada bežični konektori nisu aktivni.

Foto: Ikea

Nova linija zvučnika prati prošlogodišnju najavu, koja je predstavila novu saradnju švedskog brenda sa kompanijom koja se bavi izradom audio komponenti, Sonos, kao deo Home Smart inicijative za sljedeću godinu.

IKEA je lansirana 1943. godine od strane preminulog Ingvara Kamprada, prozvanog najinovativnijom silom u svijetu dizajna, zbog svojih širokih opsega revolucionarnih proizvoda, kreiranih tokom nekoliko poslednjih godina. Linije ove kompanije, po prvi put su predstavile kompatibilne i modularne komade nameštaja, koji se mogu sklopiti kod kuće upotrebom nekoliko ili ni jednog alata, kao i kolekcije proizvoda koji ne zagađuju životnu sredinu.

Izvor: mojenterijer.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *