Categories Gadžeti

Instagram je dodao novu opciju koja će vam se dopasti

Za većinu nas socijalno distanciranje donijelo je puno velikih promjena u načinu života. Od češćeg kuhanja, čitanja, gledanja TV-a, do ovladavanja raznim novim aplikacijama i oslanjanja u velikoj mjeri na aplikacije za dopisivanje kako bi održali kontakt s prijateljima.

Nažalost, nema više ni druženja s prijateljima kod kuće na kauču i grupnog “uhođenja” na Instagramu. Mnogima je to bio jedan od najdražih hobija koji je prije pandemije zauzimao velik dio vremena. Ali sada, Instagram uvodi novu opciju koja omogućuje korisnicima da to rade na daljinu.

Instagram opcija za grupno “praćenje”

Co-watching vam omogućava gledanje Instagram objava s prijateljima putem video chata unutar Instagrama. U to spadaju spremljene, lajkane i predložene fotografije i videozapisi.

Da biste omogućili ovu novu opciju, kliknite na ikonu videozapisa u već postojećem threadu DM-a ili kliknite na znak plus na vrhu svog Direct inboxa. Na taj način možete stvoriti željenu grupu za chat i odatle kliknite na ikonu videozapisa. Potom dodirnite ikonu fotografije u donjem lijevom uglu video razgovora kako biste prikazali objave koje možete zajedno gledati kao grupa.

Foto: Pexels

Možda ste primijetili i novi Stay Home gumb koji je fiksiran u gornjem lijevom uglu vašeg Instagram Storyja. On objedinjuje sve Storyje ljudi koje pratite, a koji također koriste naljepnicu Stay Home kako bi dokumentovali kako provode vrijeme dok “prakkuju” društveno distanciranje kod kuće.

Brisanje dezinformacija za zaštitu korisnika

Osim što uvodi nove opcija koje pomažu korisnicima da održavaju osjećaj povezanosti dok su u izolaciji, Instagram dodaje i alate koji nam pomažu da budemo informisani činjenicama o COVID-19.

Kako bi smanjio cirkulaciju dezinformacija, Instagram je objavio da će uklanjati sadržaj vezano uz koronavirus ako ga nije objavila vjerodostojna zdravstvena organizacija, kao i to da će smanjiti sadržaj vezano uz COVID-19 koji treće strane prijave kao pogrešne činjenice u Feedovima i Storyjima.

Instagram je takođe zabranio oglase i sponzorirani sadržaj za proizvode koji tvrde da štite ljude od koronavirusa, kao i za medicinske potrepštine poput maski za lice.

Izvor: journal.hr Foto: Pexels

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *