Categories Gadžeti

Nekoliko savjeta kako biti na društvenim mrežama i osjećati se – dobro

Možda niste, možda jeste svjesni kako skrolanje društvenim mrežama utječe na vas. Evo kako to činiti i osjećati se dobro.

Većini nas toliko je prirodno skrolati po Facebooku i Instagramu da nismo ni svjesni uticaja. Jeste li sigurni da vas neka objava ne iznervira toliko da vam pokvari dan? Ili da iz razloga što primate toliko informacija više ni sami ne znate šta želite i šta vam se sviđa? Slijedi nekoliko savjeta za “good feeling” skrolanje!

Koga pratite?

Da, ovo zahtjeva vrijeme i koncentraciju, ali kasnije će vam biti drago. Pogledajte koje profile pratite – inspirišu li vas ili ne. Budite iskreni, mobilni telefon je prvo što ujutro uzmete u ruke dok pijete kafu, zar ne želite prvo vidjeti nešto lijepo i šta vam odgovara? Ako vas neki ljudi na vašem feedu smetaju, znate da ih jednostavno možete sakriti. To je vaš izbor.

Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

Uzmite nedjeljni odmor, odlučite ne gledati društvene mreže prije spavanja, odlučite da kada šetate psa nema tipkanja. Napravite neko svoj pravilo koje ćete poštovati – zbog sebe.

Objavite fotku kasnije

Niko ne kaže da ne bilježite lijepe trenutke ili pejzaže na putovanjima, no ne morate odmah provesti vrijeme gledajući u ekran i razmišljajući o hashtagovima. Instagram odavno nije “real time” mreža. Svoju wow fotografiju možete objaviti i nekoliko sati ili čak dana poslije.

Izvor: grazia.hr Foto: Pixabay

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *