Categories Gadžeti

Želimo je! Bežična tastatura inspirisana starim pisaćim mašinama

Kucanje bilo čega dužeg od riječi ili rečenice na vašem tehničkom uređaju može predstavljati pravi napor, zato su ove bluetooth, bežične tastature sve popularniji izbor…

Foto: Promo

Mnogobrojni tablet računari različitih proizvođača, dolaze sa velikim ekranima osjetljivim na dodir, ali i natprosječnim gabaritima, koji su, za razliku od običnih pametnih telefona osjetljivih na dodir, poprilično kabasti i veoma kompleksni za držanje i korištenje.

Foto: Promo

Kompanija Elretron spremna je da lansira svoju ličnu verziju ovog pomagala poznatu kao PENNA, a ova tastatura podsjeća na retro pisaće mašine i uprkos ovakvom izgledu, ona je sve samo ne antikvitet. Osim funkcionalnosti, PENNA cilja ka tome da obezbijedi stilski dizajn koji ćete sa ponosom istaći na svom stolu.

Foto: Promo

Za tri godine razvoje i proizvodnje, PENNA tastature nude osjećaj mehaničke mašine za kucanje sa ključnim tasterima koji vas upozoravaju da li zaista otkucavate ili ne, pomažući vam da redukujete greške. Tastatura je dostupna sa dijamantski i kružno oblikovanim ključnim tasterima radi ugodnijeg osjećaja koji navodi na daleko preciznije kucanje ili retro hromiranim dugmićima nalik onima na staroj mašini za kucanje, u zavisnosti od toga šta preferirate. Raspored funkcija na tastaturi dolazi u standardnoj QWERTY postavci, ali posjeduje dodatne karakteristike kao što su podešavanje tona i osvjetljenja ekrana.

Foto: Promo

Makro bar na lijevoj strani olakšava čuvanje često korišćenih riječi, sentenci ili skraćenica koje možete ponovo iskoristiti pritiskanjem određenog mesta jedanput.

Foto: Promo

Dugotrajni rad na PENNA tastaturama omogućio je njihovu kompatibilnost sa većinom Widnows, Android i iOS uređajima što ih automatski svrstava u idealan izbor za sve one ljude koji žele da olakšaju teret na svojim rukama. Ovaj inovativni dizajn dostupan je od aprila meseca putem kikstarterove kampanje i u mat crnoj, roze, maslinastoj ili bijeloj boji.

IZVOR: MOJENTERIJER.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *