Categories Inspiriramo vas

“1-3-5” – najbolji metod planiranja nove 2018.

Grad i izlozi su već okićeni i u radnje sa namještajem stigle su novogodišnje kolekcije ukrasa za dom – dakle, bliže nam se praznici!!! Vjerujemo da vas je takva atmosfera već navela na to da počnete da sabirate utiske o ovoj i polako ali sigurno donosite nove odluke koje želite da sprovedete u narednoj. Za to vam treba praktična TO DO lista! Pa zašto ne biste već krenuli da “krojite” januar 2018! Evo jedne praktične liste:

U pitanju je metod “1-3-5”, koji hvale mnogi, jer se pokazao vrlo uspješnim i praktičnim u kreiranju liste obaveza. Ta “TO DO” lista ima 9 stavki: jednu glavnu, tri manje važne i pet najmanje bitnih.

Počinjete od najvažnijeg cilja! Dobro promislite koja je to prva obaveza za novu godinu, ona kojoj treba da posvetite najviše svog vremena i pažnje. Neka ona bude vaš “mini projekat”, na koji ćete najviše biti fokusirani i za koji ćete odvajati najviše vremena (nije loše to da radite i sa dnevnim obavezama – da uvijek imate fokus na jednu, najglavniju stavku u planeru).

Zatim slijede tri manja cilja, na koja ćete se fokusirati kad glavni završite, a onda prelazite na pet ostalih. Tako ćete sve planove i obaveze završavati na vrijeme, samo je važno da zaista ne preskačete korake sa liste i da date sve od sebe da vam na kraju dana, nedjelje ili mjeseca budu štiklirane kao ispunjene baš sve stavke.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Pixabay

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *