Categories Inspiriramo vas

5 savjeta za produktivniji radni dan

2. Napravite pauzu

Napravite pauzu na svakih sat vremena da odete po čašu vode ili izađete na svjež vazduh barem na pet minuta. Kada se vraćate u kancelariju, obavezno idite stepenicama, da biste podstakli usporenu cirkulaciju.

3. Razmrdajte se

Iako ste na poslu i sjedite, postoje neke vježbice koje biste mogli da radite, a da vas kolege ne posmatraju začuđeno. Razgibajte noge ispod stola, protegnite ruke i ramena, kao i vrat. Sve te vježbice vi već znate, samo bi trebalo da počnete i da ih radite.

4. Razgovarajte i hodajte

Sastanke ne morate uvijek održavati u kancelariji za stolom, možete na primjer uvesti kolektivnu šetnju tokom koje ćete sklapati dogovore.

5. Jedite zdravo

Vrlo često, na poslu pojedemo sve i svašta. Opada nam koncentracija, ili nam je jednostavno dosadno, a najbolji način da tu dosadu prekratimo je da pojedemo nešto. Tu su uglavnom nezdravi snackovi prepuni ugljenih hidrata i šećera. Nezdravo je i da gladujete na poslu, tako da je najpametnije napraviti unaprijed plan obroka, i obezbijediti sve na vrijeme, kako biste spriječili sebe da dođete u situaciju da posegnete za nečim nezdravim.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *