Categories Inspiriramo vas

7 predmeta iz kuhinje koje bi odmah trebalo da bacite

Kada ste posljednji put imali veliko čišćenje kuhinje? Dočekajte proljeće uz kuhinju očišćenu od predmeta koji vam samo zauzimaju prostor, bilo da je riječ o stvarima koji mogu da naštete zdravlju ili ih jednostavno više nećete koristiti!

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Plastične posude za hranu koje su promijenile boju

Primijetite li da su plastične posudice u kojima, između ostalog, nosite doručak, promijenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da su dale svoje i da je vrijeme da ih bacite.

2. Okrnjeno ili napuklo posuđe

Ovakvo posuđe može da bude nesigurno za upotrebu jer se na otkrnjeni dio možete posjeći dok perete suđe ili se napuknuta ručka šolje mže potpuno otkinuti dok koristite šolju. Zato, bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

3. Komadiće aluminijske folije

Čuvate male komadiće aluminijske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Vjerujte, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo šta, zato ih slobodno bacite.

4. Zahrđale tepsije za muffine

U tepsijama u kojima se stvorila hrđa vaši muffini neće se lijepo ispeći već će poprimiti ustajali i okus po izgorjelom.

5. Stare čepove od pluta

Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas (na primjer s vašeg vjenčanja). U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od pluta ponovno koristiti? Zaista vam samo nepotrebno zatrpavaju ladicu.

6. Pocrnjele kuhače, valjke i drugo drveno posuđe

Izgorjelo ili pljesnivo? O čemu god se radilo, ne škodi uložiti u čisti drveni kuhinjski pribor.

7. Sve čemu je istekao rok trajanja
U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, police i ladice i izbacite ove nepoželjne “stanare”.

IZVOR: ZADOVOLJNA.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *