Categories Inspiriramo vas

Ako volite kaktuse, poželjećete da posjedujete ovakve stolice (FOTO)

Jeste li ikada bili očarani velikom kaktusima koji rastu do zavidne visine na otvorenom? Jeste! Onda će vam se sigurno svidjeti FILICUDI stolice koje su inspirisane bodljikavim kaktusom.

Tipična mediteranska vegetacija uključuje i razne vrste kaktuse – one koji rastu u malim saksijama, ali i one zavidne visine koji uspijevaju na španskom tlu.

Među njima je i “bodljikava kruška”, kaktus koji ima ukusne plodove. Sam oblik kaktusa bio je inspiracija umjetniku i dizajneru Marcantoniju koji je za italijansku kompaniju Qeeboo dizajnirao ove stolice.

Dizajneri često inspiraciju pronalaze u prirodi, ponekad prenoseći biljne forme na namještaj. To je slučaj i sa ovim stolicama, koje imaju naslon i sjedište sačinjeno od “kaktusa”, kultne biljke Mediterana, kako kaže proizvođač.

Dizajner je stolice zamislio kao komad namještaja koji će vas podsjetiti na opuštene trenutke odmora, nezaboravna mjesta koja ste gledali i unijeti dodir toplih mediteranskih nota u vaše domove. Napravljene su od  plastike i metala i koštaju 599 dolara.

Stolice su napravljene u bijeloj i crnoj boji, kao i u dvije različite nijanse zelene. Pogodne su za unutrašnju i spoljašnju upotrebu.

Izvor: mojenterijer.rs Foto:

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *