Categories Inspiriramo vas

Chesterfield sofa – chic komad koji dominira enterijerom!

Chesterfield sofa je originalno predstavljala komad namještaja kreiran od kože, prekriven dugmićima… Takođe, određeni oblik leđa i visina sjedišta jasno su izdvajali sofu nazvanu po  Philipu Stanhopeu, četvrtom vojvodi od Chesterfielda, koji je ujedno i kreirao ovaj namještaj. Danas, ovas sofa predstavlja klasičan komad namještaja sa raznovrsnim postavama i dekorativnim dugmićima na površini, a može doći u bilo kojoj veličini i boji.

Ako niste sigurni koji primjerak sofe biste izabrali za svoj prostor, kupite Chesterfield, jer jednostavno ne možete pogriješiti. Ovakva sofa može biti veoma lako uklopljena u bilo koji enterijer, a ovdje vas očekuje nekoliko ideja koje to dokazuju.

Kožni Chesterfield

Ove sofe predstavljaju klasik, originalne komade, a koža je ujedno veoma popularan dekor posljednjih godina i unosi teksture u naš enterijer. Izaberite braon kožnu sofu kako biste kreirali stilski i klasičan izgled u prostoru ili se opredijelite za tamno braon boju kako biste unijeli elegantniji osjećaj u neutralan ambijent.

Crna kožna sofa je još jedan klasik, koji može biti uključen u gotovo sve enterijere, koji variraju od industrijskog, do tradicionalnog i retro, pa do minimalističkog stila. Ako želite da dodate interesantne detalje, uvijek možete pronaći raznobojne i svijetlo obojene sofe u crvenim, plavim, smaragdnim i žutim nijansama.

Chesterfield sofe postavljene takninama

Niko ne tvrdi da Chesterfield sofa mora biti samo i jedino od kože, jednobraznih mjera i izgleda. Moderni dizajneri predstavili su svoje verijacije i svjež pristup ovog legendardnog dizajna, postavivši Chesterfield sofe različitim materijalima i kreiravši ih u različitim oblicima, bojama i varijacijama tradicionalne forme.

Plave, crne, roze, zelene, žute, ljubičaste i ostale boje, dostupne su kako bi pomogle svim kupcima prilikom kreiranja savršenog ambijenta. Ovakvi komadi mogu biti idealna raznobojna centralna tačka ili čak prostorna pregrada, koja vizuelno razdvaja određene oblasti otvorenog rasporeda. Možete čak pronaći i veoma senzualne komade u vodenim bojama ili promijeniti postave svojih Chesterfield sofa kako god da želite.

Izvor: mojenterijer.rs/DigsDigs Foto: DigsDigs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *