Categories Inspiriramo vas

Do vitke linije na francuski način

Iako je Francuska domovina kroasana, čokolade, bogatih deserta, sira i vina, samo 11 % ljudi ima problema s viškom kilograma. Kako im to polazi za rukom? Francuskinje su odlučile da sa nama podijele tajne svog dobrog izgleda, uz komentar da je neophodno voditi računa, ali da se ne morate ničega odricati.

1. Hljeb i tjestenine možete jesti, ali veoma umjereno

Njihov stil života uključuje potpuno uživanje u svakom zalogaju. Francuskinje nikada ne jedu s nogu i uvijek uzmu vremena koliko im je potrebno za obrok. Ne odriču se ugljenih hidrata kao što su hljeb i tjestenine – njihova tajna je da ih jedu u malim količinama, jer bijeli hljeb i tjestenine štete vitkoj liniji, kada se konzumiraju u velikim količinama.

2. Uspjeh je u malim porcijama

Ako u Francuskoj naručite sendvič sa šunkom, moglo bi vas iznenaditi kada vidite da u sendviču imate samo jedan tanak kolut šunke, nekoliko komada paradajza i senf. U tome leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja – male porcije. I kada su u gostima, Francuskinje neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kojem će neko vrijeme uživati uz kafu. One za doručak obično jedu pecivo, jogurt i pahuljice. Kroasani su povremena poslastica i uglavnom se poslužuju gostima. Grickalice najviše jedu djeca poslije škole, dok se odrasli drže tri obroka dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *