Categories Inspiriramo vas

Dobrodošla, poslastice: Čokolada za ublažavanje menstrualnih tegoba!

Menstrualni period povećava apetit. Tokom PMS-a smo iritirane i tražimo utjehu u masnim namirnicama ili raznim poslasticama. Lijek za ovo stanje je obično čokolada, nažalost, u vrlo malim količinama.

Foto: Instagram

Da li čokolada zaista pomaže? Ona odmah poboljšava raspoloženje, ali nije lijek za teže bolove u donjem dijelu stomaka. Srećom, ovo će se uskoro promijeniti!

Švajcarski proizvođač čokolada “Chocolate mit Herz” upravo je predstavio čokoladu koja ublažava simptome menstruacije. Predstavljena je pod nazivom “Frauenmond” i povezana je sa menstrualnim ciklusom.

Foto: Instagram

Čokolada u svom sastavu sadrži 17 ljekovitih alpskih biljaka. U njoj se nalazi 60% kakaa koji je prirodni afrodizijak i koji oslobađa endorfin u tijelu. Uzimanjem ove poslastice žene će olakšati menstrualne bolove i lakše će se izboriti sa lošim raspoloženjem.

Ovu čokoladu možete otopiti u vrelom mlijeku. Ne razmišljajte o kalorijama, jer jednom mjesečno možete to priuštiti. Definitivno će biti ukusno i prijatno!

Jedinstvena čokolada će se uskoro pojaviti u prodaji u švajcarskim prodavnicama. Nadamo se da ćemo je što prije probati.

“Želeli smo da tih nekoliko dana u toku meseca postanu podnošljiviji ženama. Naravno, ovu čokoladu mogu uzimati i muškarci”, rekao je Marc Widmer, predsednik “Chocolate mit Herz”.

IZVOR: ŽENSKI MAGAZIN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *