Categories Inspiriramo vas

Jeste li čuli za “Coffee Nap”? Evo šta je to i zašto milioni u njemu uživaju!

U ovoludo i užurbano vrijeme, svaki trik za vraćanje energije je dobrodošao. A jedan od novijih trendova po tom pitanju zove se coffee nap, i čini se kako su šuškanja o njemu sve glasnija.

Foto: Guliver/Getty Images

O power napu znate već dosta, a radi se o drijemežu u trajanju do 30 minuta, obično u popodnevnim satima, kako biste mogli nastaviti efikasno da funkcionišete do vremena za počinak.

Iako brojni stručnjaci ističu kako bi na radnim mjestima trebala postojati mogućnost power nap-a, šefovi ne gledaju blagonaklono na to pa se većina ljudi na takav brzinski spavanac odlučuje tek nakon posla.

Coffee nap tako podrazumijeva ispijanje kafe neposredno prije drijemeža, odnosno tih 30-ak minuta sna, a već je postao lifestyle trend koji svakim danom dobiva sve više pobornika.

Iako zvuči vrlo čudno, objašnjenje zašto on funkcionira je sljedeće: oko 30 minuta je potrebno da kofein počne djelovati. Pa spojite li kofein s još jednim poticajem za dobivanje energije…

Ali, vrlo je važno da znate kako ovaj trend nije za svakoga pa ako niste veliki ljubitelj kafe, zamijenite je blažim zelenim čajem. No, za što god se odlučili, to mora biti jedna šolja. Pritom izbjegavajte kasne popodnevne, a posebno večernje sate.

IZVOR: INDEX.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *