Categories Inspiriramo vas

Kako eksperimentisati sa bojom godine u dizajnu enterijera?

Svijetla i delikatna koralna nijansa nazvana “Living coral” prepoznata je kao glavni trend 2019. godine.

Ova proljetna, ružičasto-zlatna boja, koju je izabrao Pantone Institut, više puta je bljesnula na modnim pistama i Instagramu beauty blogerica. Naravno, “igra” sa koralnim nijansama dozvoljena je i u dizajnu enterijera!

Ako ste dugo planirali sezonsku transformaciju stana ili kuće, preporučujemo vam da pogledate nekoliko dizajnerskih rješenja!

Koralni zid u sobi unijeće poptuno novu atmosferu. Koralne tapete će izgledati takođe odlično kao akcenat na zidu i na obodu prostorije – bilo da se radi o kuhinji, dnevnoj sobi, spavaćoj sobi ili dječijoj prostoriji. Istina, morate biti oprezni – važno je očuvati ravnotežu boja.

Koralne zavese, stolnjaci, tepisi, jastuci… izgledaće posebno dobro u kontrastu sa bijelim zidovima i namještajem. Zasićena boja će uspješno uravnotežiti ostale elemente dekoracije. Tepisi sa koralnom bojom će odlično transformisati enterijer skandinavskog stila. Ako u vašem domu vlada skandinavski minimalizam ne plašite se da dodate nijanse korala ove godine.

Sofe i fotelje u nježnoj ružičastoj nijansi savršeno će se uklopiti u klasične enterijere i stilizovani maksimalizam i kič. Nemojte se plašiti da odaberete hrabre oblike ako želite da svom dizajnu date ličnost.

Najbolje stvari za koralni dekor izgledaju sa plavim nijansama. Takva paleta boja u unutrašnjosti će podsjetiti na more.

Još jedna, originalnija kombinacija – kombinacija korala sa crnom. Kada se upari sa tamnim nijansama, ružičasto-zlatna boja će izgledati veoma svijetlo i neobično.

Izvor: Ženski magazin

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *