Categories Inspiriramo vas

Neodoljive saksije inspirisane retro automobilima

Iako je jesen uveliko u toku i bliži nam se zima, naše biljke i dalje od nas traže pažnju i brigu…

Štaviše, briga i pažnja su im sada vjerovatno najpotrebnije. Tokom zimskog perioda, biljke ponekad ne mogu samostalno da sakupe sve hranjive materije koje su im potrebne za opstanak, i tu na scenu stupamo mi, njihovi vlasnici i ljubitelji i dajemo sve od sebe da im olakšamo taj hladni period.

Biljkama je tokom zime potrebno više svjetlosti, vode, nutrijenata i topline, tako da se većina njih koje su bile na našim balkonima ili terasama seli u naše enterijere – dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, hodnike… gdje god da stavite svoje biljke, svakako želite da se one uklope uz cjelokupnu temu prostorije, zar ne?

Neke biljke jednostavno bolje izgledaju u visećim saksijama, dok su druge namijenjene podu, a treće imaju potencijal da vaše obične vitrine i kredence pretvore u savršene komade. I sami ste vjerovatno svjesni da je svakoj vrsti biljaka potrebna određena vrsta brige, pažnje i njege, ali jednu stvar sve imaju zajedničku, a to su – saksije!

Ovog puta vam predstavljamo predivne saksije koje su nastale kao ručni rad talentovane Julie Richard, a koje nas podsećaju na nostalgične i slatke uspomene iz prošlosti. Ove mini saksije su jedinstvene i ponuđene su u čitavom asortimanu oblika vintage i retro automobila – od legendarnog VW Westfalia modela, preko starinskih karavana, klasičnih automobila pedesetih i čuvenih oldsmobila, ove saksije su svojoj simpatičnoj formi podarile novu funkciju, a našim domovima dekoraciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Moramo priznati da su one umjetnička djela, koja za cilj imaju širenje pozitivne energije i sreće, što uvijek ima šarmantan krajnji rezultat. Upravo to je i Julie, umjetnica koji stoji iza ove kolekcije grnčarije imala na umu. U njene ručno rađene saksije možete smjestiti vaše omiljene kaktuse ili sukulente.

Izvor: HomeMyDesign/mojenterijer.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *