Categories Inspiriramo vas

Tri prijedloga za uživanje u prohladnim jesenjim danima

Jesen nekako uvijek dovodimo u vezu sa melanholijom, pa i depresijom. Sve manje sunčanih sati, hladan vjetar, oblaci, kiša, ranije pada mrak, sve to utiče na raspoloženje, ali ako drugačije postavite stvari, onda i u jeseni možete da uživate. Evo kako:

Kreirajte ušuškanu kućnu atmosferu

Ušuškani u toplini svog doma, možete sebi napraviti savršen ugođaj. Na primjer, možete da se izležavate pod mekanim ćebetom uz šolju omiljenog čaja. Recimo, čaj sa ukusom jabuke i cimeta, brusnice ili šumskog voća nekako baš asociraju na jesen. Uz to, možete pustiti neki lijep, romantičan film, seriju, ili pročitati knjigu, onu koja se već neko vrijeme nalazi u vašem planeru. Da ugođaj bude potpun, upalite mirisnu svijeću – aroma narandže, cimeta ili vanile, nezaobilazni su u jesen.

Spa dan kod kuće

Odredite jedan dan u nedjelji u kome ćete se posvetiti samo sebi. Razmazite vaše tijelo pilinzima, i raznim kremicama. Isprobajte nove maske za lice, i naravno opustite se u pjenušavoj kupki. Pustite omiljenu muziku, sredite nokte, kosu, i zaboravite na sve brige. Zvuči savršeno zar ne? 🙂

Šetajte svaki dan

A ako ste osoba od akcije, onda vam neće smetati hladnoća da se prošetate parkom, jer ćete tako na najbolji način osjetiti jesen. Lišće u svim nijansama žute, i opalo koje opuštajuće šuška pod vašim koracima…zar vam ne zvuči opuštajuće i… savršeno?

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock/Autor: M.Š.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *