Categories Inspiriramo vas

Trik s čašom vode koji će očistiti dom od negativne energije

Dom treba da bude utočište, oaza u kojoj se osjećamo sigurno i u kojoj provodimo najljepše trenutke. No uživanje, odmor, pa i kvalitet života može da nam pokvari negativna energija nakupljena u naša četiri zida. Srećom, postoji jednostavan trik koji će otjerati lošu “vibru” i učiniti da se u vlastitom domu opet osjećate dobro!

Foto: Pixabay

Životni je prostor mjesto na kojem se susreću razne energije – naši osjećaji i misli emituju određenu energiju, ali i privlače neke druge energije. Članovi porodice, komšije i gosti u naš dom mogu da unesu negativnu energiju koja, pak, može da utiče na naše raspoloženje i dobrobit.

Nepoželjna energija takođe može da bude rezultat negativnih osjećaja, misli, događaja i stresa koje ste proživjeli u svojem domu. Vaš dom može da se “ponaša” poput spužve i upija sve što se u njemu događa, a često se negativna energija akumuliše u uglovima i skrivenim mjestima.

Vjeruje se da negativna energija koja se uvukla u dom može uticati na čitav vaš život, budžet, odnose s članovima porodice i da može poremetiti životnu harmoniju. Posljedica toga biće osjećaj bezvoljnosti, letargije, nemira, tjeskobe.

Zbog toga je važno na vrijeme detektovati da je vaš životni prostor natrpan negativnom energijom, a to možete učiniti pomoću jednostavnog trika za koji vam treba čaša vode, morska sol i alkoholni ocat.

U providnu čašu uspite morsku sol u količini koja će ispuniti otprilike jednu trećinu čaše. Zatim ulijte jednu trećinu vode i isto toliko alkoholnog octa te ostavite čašu u prostoriji za koju mislite da je puna negativne energije. Stavite je na neko skriveno mjesto te pustite da odstoji cijeli dan. Pripazite da nitko ne pomjera čašu dok je u sobi.

Nakon 24 sata provjerite kako čaša izgleda – ako izgleda isto kao kada ste je ostavili, to znači da u toj prostoriji nema negativne energije. Ako su se na čaši pojavile mrlje ili puno mjehurića, odnosno vidljivo je da ne izgleda isto kao kada ste je ostavili, to znači da u toj prostoriji ima negativne energije.

U tom slučaju ponavljajte trik s novom čašom sve dok ne postane čista kao kada ste je ostavili. Sadržaj čaše nakon svakog testiranja izlijte u WC školjku i pustite vodu kako bi negativna energija zauvijek otišla iz vašeg doma.

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *