10 razloga zašto izabrati Terme Tuhelj: Kupanje je zabavno uvijek!

by | 8 Novembra, 2017

Iako se čini da je ljeto već daleko iza nas, ne trebate se odreći kupanja. Plivanje i brčkanje u vodi nisu rezervisani samo za toplije dane!

Terme Tuhelj – čisto uživanje!

Ugodna temperatura bazena i sauna, opuštajuća wellness masaža, vrući čaj ili svježe cijeđeni sokovi i te kako gode u hladnijem dijelu godine. Osim opuštanja i dobre zabave, dokazano je da aktivnosti u vodi pozitivno djeluju na srce, kardiovaskularni sistem, ali i fizički izgled, a rekreativci i sportisti koji se bave plivanjem uvijek su dobro raspoloženi, nemaju bolova u leđima i ostaju dugo vitalni. Sasvim dovoljni razlozi da s prodicom ili društvom posjetite Vodeni planet Termi Tuhelj!

Najmanje je deset razloga zašto odabrati ovu najatraktivniju rivijeru na hrvatskom kontinentu!

1. Vodene atrakcije unutarnjeg kupališta oduševiće vaše klince. Igre u dječjem bazenu, igra s Tuhijem, Aquafun… zabavi nema kraja!

2. Animacijske aktivnosti privući će čitavu prodicu.

3. Spust kroz zatvorenu tubu unutrašnjeg tobogana dugog 55 metara i visokog pet metara, novo je adrenalinsko pojačanje unutrašnjih bazena.

4. Opuštanje u vanjskom dijelu relax bazena s pogledom na prekrasne brežuljke Hrvatskog zagorja čisti je zen!,

Čisti zen…

5. Postaćete ovisni o vodenim i vazdušnim masažama, uživaćete na gejzirima i podvodnim masažnim krevetima.

6. Terapija svjetlom i zvukom u terapeutskom bazenu iskustvo je koje ćete željeti da ponovite.

7. Vježbanje s fizioterapeutima, aqua aerobik i ritual za opuštanje kojeg možete nastaviti i kod kuće, pomoći će u borbi protiv stresa, ublažiće ili potpuno otkloniti vaše probleme.

8. Tematska noćna kupanja subotom idealna su prilika za zabavu i druženje s prijateljima.

Hotel Well

9. Uživaćete u ugodnoj temperaturi i super atmosferi, a mural Ede Murtića, najveća sliku u emajlu djeluje hromoterapeutski i dodatno opušta.

10. I još jedan važna činjenica! Termalna voda iz Tuhelja kojom su napunjeni bazeni, ublažava simptome reumatskih bolesti, postoperativnih procesa te posljedica povreda zglobova i kostiju. Tuheljska termalna voda odlično utie na razna kožna oboljenja, a osim toga zacjeljuje i njeguje kožu te oslobađa hormone sreće.

Više na www.terme-tuhelj.hr!

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.