Aida Ćorović: Zahvalna sam teškim vremenima

by | 15 Marta, 2014

Piše: Brankica Treskavica

Aida_Corovic

Sigurni smo da svi, koji prate naš sajt, znaju da magazin „Lepota i zdravlje“ 3. aprila, u Hajatu, organizuje veliku regionalnu Pro-Femina konferenciju. Teme, koje smo odabrali, navešće nas da se zamislimo, zabrinemo, nasmijemo, da budemo kritični i samokritični, da uporedimo navike i stavove… Atmosfera koja je vladala na prošlogodišnjoj Pro-Femina konferenciji najbolja je garancija da ćemo i ove godine uživati u razgovoru, polemikama, duhovitim opaskama, poznanstvima… Da bismo djelić svega toga već sada osjetili, od danas ćemo – svakog dana – na portalu predstavljati po jednog učesnika. Neki će nam otkriti dijelove svog izlaganja ili poglede na određene teme, a neki su pošli od slogana konferencije „Šta radimo dok čekamo bolja vremena“.

Na samom početku, o vremenima u kojima živimo, govori nam poznata i priznata aktivistkinja Aida Ćorović.

Mislim da je svako vrijeme, u suštini, dobro vrijeme i da svaki trenutak u kome živimo sa sviješću da se razvijamo kao ljudsko biće, predstavlja suštinu ljudskog življenja. Vjerujem da su takozvana teška vremena dobra, jer iz nas izvlače naše suštine. Ekstremne okolnosti su, zapravo, najiskrenija ogledala nas samih. Dakle, ako ste osoba diskutabilnog tkanja, osoba sklona oportunizmu svake vrste, i ako vam je jedino važna sopstvena dobrobit, to ćete i pokazati onda kada izazovi postanu preveliki. Obratno, u vremenima koja iskrivljuju našu stvarnost, kada su prividi prisutni na svakom koraku i kada vas sa svih strana mame lakši putevi, samo najbolji, najhrabriji i najčasniji odbiju da posegnu za lakim rješenjima. Najčešće, takvi izbori podrazumijevaju usamljeničko koračanje kroz šikare zlobe, a takvi ljudi se ne boje da budu izvrgivani poruzi, uvredama, blaćenjima i podmetanjima. Takve “sitnice” ih nikada neće odvratiti sa “puta kojim se teže ide”.
Danas, poslije svega kroz šta je naše društvo prošlo i prolazi još uvijek, ja sam zahvalna “teškim vremenima”, jer mislim da sam postala bolja osoba, kvalitetniji čovjek, snažnija žena, pouzdaniji prijatelj… Odbila sam da oprezno trgujem životnim prilikama, nisam pristala da čekam, naučila sam da hrlim ka životu i da mu se radujem punim plućima.

Program cele konferencije možete pogledati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.