Ako razmišljate o “drugačijem odmoru” na Zlatiboru potražite “Monu”

by | 22 Maja, 2018

Ako razmišljate o “drugačijem putovanju” imamo prijedlog za vas – neka to bude Zlatibor; nepuna tri sata udaljen od Sarajeva, odnosno nešto više od šest sati od Banjaluke! Ova oaza mira, planinsko turistički centar i lječilište nudi pregršt mogućnosti za odmor i opuštanje iz snova!

Zlatni bor zaista postoji – dva primjerka uzgajaju se i čuvaju ispred zgrade Turističke organizacije Zlatibora

Zlatibor, planina izuzetne ljepote je moderan i najposjećeniji turistički centar u Srbiji, a godinama unazad omiljeno mjesto za odmor svih generacija. U prirodnim ljepotama, avanturističkim aktivnostima i zdravom vazduhu uživaju mladi, porodice s djecom, penzioneri, sportisti, ljudi koji vole aktivan odmor i adrenalinske sadržaje!

Bh. novinarke/i posjetile/i su “zlatnu planinu” i uživali u bogatoj turističkoj ponudi!

Ove godine Zlatibor obilježava važan jubilej, 125 godina organizovanog turizma i samo se “zlatna planina” može ovim pohvaliti. Duga istorija i tradicija upotpunjena je stalnom težnjom da se gostima iz godine u godinu obezbijede nove atkracije i aktivnosti. Iz godine u godinu Zlatibor bilježi stalan rast broja domaćih i stranih turista! Pred nadolazeću ljetnu sezonu sve atrakcije na Zlatiboru spremno dočekuju turiste: lokaliteti Stopića pećina, Muzej “Staro selo” Sirogojno i vodopad Gostilje otvoreni su za posjete. Najveći tematski park na Balkanu “Dino park” i “Avantura park” takođe su u funkciji i rade punim kapacitetom. Ali, to nije sve jer turistima su na raspolaganju i bicikli, kvadovi, kočije s konjima, paraglajding…

Hotel “Mona Zlatibor” pružiće vam udobnost kakvu zaslužujete!

Uživaćete u uslugama hotela “Zlatibor Mona” koji je smješten u srcu vazdušne banje i bekskrajnih, mirisinih borovih šuma Zlatibora. Enterijer je pažljivo osmišljen da bi kroz spoj tradicionalnih i modernih elemenata, drvenih obloga i najfinijih tkanina u toplim tonovima dočarao potpuni planinski ugođaj cijele godine. Gostima je na raspolaganju 120 prostranih soba i apartmana, opremljenih modernim sadržajima za potpuni odmor i opuštanje. Uz smještaj, hotel nudi i mnoštvo sadržaja za razonodu, zabavu i obroke: restorane “Perun” i “Vila”, “Lada bar”, “Monica” igraonicu za djecu, Wellness centar “Inspirium” koji je na raspolaganju svim gostima tokom boravka…

za vađe mališane tu je “Monica”, moderno opremljena igraonica za djecu!

Na Zlatiboru je razvijen i kongresni turizam, a “Monin” kongresni centar “Koledo” s kapacitetom od 500 mjesta prilagođen je za najrazličitije događaje i, naravno, može da se podijeli na nekoliko manjih sala.

U restoranima “Perun” i “Vila” gostima se nudi bogat izbor nacionalnih jela i lokalnih specijaliteta. Restorani nude različite mogućnosti organizovanja privatnih i korporativnih događaja. U “Lada baru”, oazi za opuštanje i razonodu, svaki gost će naći kutak mira za sebe.

… i gurmani će uživati u bogatoj trpezi!

Wellness centar “Inspirium” obuhvata prostor sa saunama i parnim kupatilom, bazenom za plivanje i toplim bazenima za opuštanje, fitness centrom i posebnim prostorijama za masaže i tremane.

Wellness centar “Inspirium” je oaza opuštanja i uživanja

Više o hotelu možete pronači na oficijeloj web stranici www.monazlatibor.com

Obavezno bukirajte neki od izleta

Mljekara “Naša Zlatka” otvorena krajem sepmtembra prošle godine u selu Kriva Reka opremljena je najsavremenijom opremom za preradu mlijeka, a tradicionalni proizvodi zlatiborskog kraja – sir i kajmak dobijaju se isključivo od mlijeka proizvedenog na gazdinstvima s teritorije Opštine Čajetina čime se pruža pomoć i podrška malim lokalim proizvođačima koji imaju pet do 10 krava u gazdinstvu. Mljekara je dio projekta “From Hills to Dairies” – “Od mlijeka sa naših planina” koji je finansirala Evroopska unija.

Bh. novinari/ke posjetili/e su Mljekaru “Naša Zlatka”

Etno park “Terzića avlija” kao seosko turističko domaćinstvo predstavlja svojevrsni muzej na otvorenom i zatvorenom. Datira s početka 20. vijeka, kao tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica sa starim kućama i okućnicom, kao što su salaš, šupa, mljekara, bunar, kačara. Ovaj etno park dobitnik je najvećeg priznanja Turističke ogranizacije Srbije u oblasti seoskog turizma “Turistički cvet 2008” za doprinos razvoju turzima u Srbiji, kao najuspješnije seosko domaćinstvo!

“Terzića avlija”: Etno park koji morate posjetiti…

Potpećka pećina nalazi se u selu Potpeć 14 kilometara od Užica u sjevernom podnožju Drežničke gradine, a ulaz u pećinu spada u red monumentalnih djela prirode. Džinovski portal u obliku potkovice visok 50 metara, a širok 12 metara pri dnu, odnosno 22 metra pri vrhu najvići je pećinski ulaz u Srbiji. Istražena i uređena dužina za posjetioce je 555 metara. Ulazno-silazna staza ima preko 700 stepenica. Potpećka pećina je izvorskog tipa; nju su izgradile vode ponornice koje poniru u Drežničkoj dolini i poslije podzemnog toka dugog četiri do pet kilometara izbijaju iz pećine ili vrela ispred pećine i grade Petnicu, pećinsku rijeku.

… kao i jedinstvenu i prelijepu “Potpećku pećinu”

Na putu do Zlatibora ili kada se budete vraćali kući na Mokroj gori obavezno posjetite izvor ljekovite vode Bele vode i Drvengrad na Mećavniku!

Priredio: S. Vujanović Foto: Promo, Vedad Vranj/exkluziva.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.