Avon obilježava Dan žena donacijom Fonaciji lokalne demokratije i Sigurnoj kući u Sarajevu!

by | 8 Marta, 2018

Dan žena jeste dan u kojem slavimo snagu i hrabrost žena, a u Avonu na svojstven način, već tradicionalno, ovaj trenutak želimo posvetiti ženama važnim temama, poput borbe protiv nasilja.

#progovoriprotivnasilja

Vrijedna donacija za rad Fondacije lokalne demokratije!

Kampanju “Čitaj između redova” smo pokrenuli povodom obilježavanja svjetskog Dana borbe protiv nasilja u porodici i 16 dana aktivizma u novembru 2017. kada smo donirali udruženje Fondacija lokalne demokratije i Sigurnoj mreži 25.000 KM za rad sigurnih kuća.

Danas je ovaj divan projekat zaokružen i donacijom Avon proizvoda u vrijednosti od 4.000 KM štićenicima sigurne kuće u Sarajevu koja svojim radom i pružanjem savjetovanja i skloništa ženama direktno pomaže u rješavanju problema, ali i borbi protiv nasilja generalno.

Šejla Korjenić, Avon BiH

U ime udruženja zahvalila se i direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović rekavši: “Avon već godinama pokazuje osvještenost o neravnopravnom položaju žena u BiH. Naše udruženje važna je karika za direktnu pomoć ženama i njihovim porodicama kroz savjetovališta i skloništa i zahvalni smo Avonu što podržava naš rad.”

Druženje sa štićenicama Sigurne kuće

“Avon je kompanija za žene, svoju ćemo borbu i podršku nastaviti, uz pomoć svih vas koji naručujete naše proizvode sa znakom beskonačnosti i hvala vam na tome. Sretan vam Dan žena”, rekla je Šejla Korjenić, PR specijalist kompanije Avon u BiH.

Avon proizvodi – prihod od prodaje donira se u humanitarne svrhe!

U Avonovoj brošuri nalaze se proizvodi sa znakom beskonačnosti i ukupni neto iznos od prodaje ide u ovakve kampanje i vraćanje lokalnoj zajednici.

Fondacija lokalne demokratije radi sa sigurnim kućama na području BiH. Za sve one koji žele da se jave za pomoć uvijek su na raspolaganju
SOS telefoni FBiH 1265 i RS 1264

Pozvani ste da progovorite o nasilju, jer ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati.

Progovorite protiv nasilja!

Na današnjem uručenju donacije Avon je u saradnji sa timom Klabike organizovao i predstavljanje posebnog make-up kutka koji je namjenjen štićenicama sigurne kuće u Sarajevu, a dio je posebnog “Klabika III Solomon” projekta revitalizacije životnog prostora sigurne kuće, koji će nastaviti i dalje.

Pokloni…

U sklopu predstavljanja ovog posebnog kutka koji će biti stalno postavljen i stavljen na korištenje u sigurnoj kući u Sarajevu održana je make-up radionica gdje su vizažistica Adisa Duraković (Makeup by AdisaD) te beauty blogerice Zerina Šemsović (@madmoiselle0101) i Mia Redžvelja (@miaredz) šminkale štićenice sigurne kuće u Sarajevu.

i riječi podrške!

Za kraj druženja Avon je štićenicama uručio i prigodne osmomartovske poklone.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.