Avon poručuje: MISLITE ZELENO

by | 22 Aprila, 2015

Povodom Dana planete Zemlje kompanija Avon poziva sve ljude da misle ZELENO! Svi mogu pomoći očuvati zdrave šume, za ljepši svijet!

eko_torba

Sav neto prihod od narudžbi Avonovih eko proizvoda: Eko narukvica (7,00) i Eko torba (8,50), namijenjen je Avonovoj fondaciji za žene (Avon Foundation for Women) odakle se ravnomjerno raspoređuje u zaklade “World Wildlife Fund (WWF)” i “The Nature Conservancy (TNC)” koje obnavljaju ugrožene tropske šume, pluća Zemlje. Sva sredstva idu za podršku pošumljavanja u Brazilu i Indoneziji, dva najkritičnije ugrožena ekosistema na Zemlji.

738766_1

Kroz “Healthy Forests, Beautiful World” Zdrave šume, za ljepši svijet akciju, Avon prikuplja sredstva za inicijativu pošumljavanja u potpunosti posvećenu pomaganju kraja deforestacije – krize koja ugrožava zdravlje i dobrobit našeg društva i okoliša. Avon je već niz godina usredotočen na kontinuisano poboljšanje poslovnog upravljanja s pozitivnim utjecajem na okolinu, s posebnim naglaskom na područja koja su najvažnija za kompaniju i važna za društvo i planetu.
Globalna mreža naših zaposlenika posvećena je upravljanju okolišem i primjeni načela održivosti u svom svakodnevnom radu.Do kraja 2014. godine donirali smo više od 7,5 miliona dolara u fondacije TNC i WWF.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.