Bečki bal po prvi put u Banjaluci

by | 25 Decembra, 2014

Jedan od najznačajnijih evropskih kulturno-humanitarnih događaja 14. februara sljedeće godine stiže i u Banjaluku. U Kristalnoj dvorani hotela Bosna, Dan zaljubljenih sigurno će biti i dan kada će se Banjaluka zaljubiti u Bečki bal koji se već dugi niz godina održava u mnogim metropolama širom sveta. Bečki spoj plesa, prefinjenosti, uživanja i kulturnog sadržaja po najvišim standardima trebalo bi da postane februarska tradicija Banjaluke.

ART 0795

„S Banjalukom imamo snažnu emotivnu vezu i naša istraživanja su jasno pokazala da postoji veliki interes društveno-kulturnih, političkih i privrednih krugova da se ta lijepa bečka tradicija prenese i dugoročno etablira u Banjaluci. Bečki bal nije događaj koji samo služi za njegovanje visoke kulture i tradicije, nego je i odlična mogućnost da se u elegantnoj atmosferi prodube odnosi sa poslovnim partnerima i sklope nova poznanstva sa donosiocima odluka iz diplomatije, društva, politike, medija i ekonomije iz Banja Luke i Beča“, rekao je organizator Bečkog bala u Banjaluci, gospodin Darko Miloradović.

Prethodne tri godine uspješno je organizovan u Beogradu, o čemu svjedoče i mnogobrojni medijski izvještaji puni riječi hvale. Bečki bal, osim što je kulturna manifestacija koja ima za cilj da stvori nove i produbiti postojeće društvene, kulturne, političke i ekonomske veze između Banjaluke i Beča, odnosno Austrije i Republike Srpske, takođe će i u Banjaluci imati i humanitarni karakter kroz lutriju koja je sastavni dio kulturnog događaja.

„Na prvom Bečkom balu vas očekuje ekskluzivan kulinarski, kulturni i društveni program. Sama činjenica da u programu učestvuje oko 30 vrhunskih umjetnika iz Beča i Banjaluke govori sama po sebi da pripremamo događaj koji mislim da Banja Luka do sada nije vidjela“, istakao je gdin Miloradović.

U umjetničkom dijelu programa učestvovaće uvaženi predstavnici plesnog i muzičkog života Republike Srpske što će biti svojevrsna prilika i za razmjenu kulture unutar ovog veoma važnog događaja. Više informacija o cijeni ulaznica, konkretnom programu i učesnicima biće poznato uskoro.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.