Besplatna pravna pomoć za djecu koja trpe nasilje u školama

by | 8 Aprila, 2019

Udruženje za razvoj društva KAP obavještava djecu i mlade koja trpe bilo koji oblik međuvršnjačkog nasilja u školi kao i njihove roditelje, da mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć u tom udruženju.

Udruženje je putem ovlaštenog pravnog zastupnika počelo projekat pružanja besplatne pravne pomoći za djecu koja trpe nasilje u školama na Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja “Dan ružičastih majica” krajem februara ove godine i već do sada smo imali zahtjeve za pravnu pomoć koji su uspješno riješeni na podučju cijele BiH.

“Ohrabrujemo roditelje i djecu da se jave i potraže zaštitu u skladu sa važećim zakonima na email: [email protected] ili putem forme na web stranici www.danruzicastihmajica.ba”, saopšteno je iz Udruženja KAP.

Prema istraživanju udruženja, u BiH svako treće dijete trpi neku vrstu nasilja u školama, ali o tome najčešće ne govore jer ne vjeruju u sistem zaštite, što može biti uzrok teških posljedica, pa čak, nažalost, i onih sa smrtnim ishodom.

Projekat besplatne pravne pomoći pokrenut je zahvaljujući podršci Ambasade Australije u Bosni i Hercegovini, a trajat će do završetka ove školske godine.

Tekst: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.