Bili smo na promociji nove Ford Fieste: Ljepša, udobnija, pametnija…

by | 7 Septembra, 2017

Osma generacija Ford Fieste, najprodavanijeg automobila u Evropi, promovisana je u Sloveniji. Uživali smo u vožnji od Ljubljane do prekrasnog Portoroža i Pirana i nazad, a oduševio nas je elegantan dizajn, bez daha ostavile pametne tehnologije i sigurnost koju pruža… Iskusni(ji) vozači tvrde da ovaj mali četvorotočkaš pruža sve na šta su navikli u premium automobilima! Saglasni smo!

Nova Ford Fiesta – savršen mali automobil!

Fordovi dizajneri željeli su da sačuvaju najbolje od ovog automobila, ali znali su da moraju uvesti i neke novitete i unijeti značajne promjene! One se, između ostalog, ogledaju u različitim nivoima opreme: Trend, Titanuim, Vignale i ST-Line, i svako od ovih “lica” Fieste je drugačije!

Stephan Weingartz, Ford Europe

Stephan Weingartz iz kompanije Ford Europe rekao je da je najradikalnija promjena u odnosu na prethodne verzije Fieste ugradnja najsavremenijih elektronskih sistema koji pomažu u bezbjednijem upravljanju automobilom. Nama nevještim ili manje iskusnim vozačima to je ulivalo samopouzdanje!

Novinari su uživali u prezentaciji i gostoprimstvu!

Nova Fiesta je pametna. Veoma pametna. To je tehnološki najnapredniji automobil ove klase u Evropi. Dvije kamere, senzori koji omogućavaju pregled od 360 stepeni oko automobila, kamera koja vidi i do 130 metara ispred vozila, čak i noću, te prepoznaje pješake i potencijalni sudar – sada je sve to dostupno, a čini da se osjećate izuzetno sigurnim.

Detalj s prezentacije u Piranu

Elegancija Možete birati između kombinacija boja spoljašnjeg, panoramskog ili obojenog krova, pa čak i raznih boja u unutrašnjosti automobila.

Sami možete birati izgled svog automobila!

Snaga bez kompromisa Kada vozite novu Fiestu, oduševiće vas EcoBoost 1.0-litarski motor, šestostruki dobitnik nagrade Međunarodni motor godine. Ako više volite dizel motore, za vas je 1,5-litarski TDCi motor s potrošnjom od 3,2 litre na 100 kilometara!

Trend, Titanuim, Vignale i ST-Line: Svako od ovih “lica” Fieste je drugačije!

Puni užitak zvuka Kada je dizajnirao novu Fiestu, Ford je zaključio ekskluzivno partnerstvo sa prestižnim brendom zvučnih sistema Bang & Olufsen, a rezultat je zvučni sistem B&O Play, posebno dizajniran za Fiestu! U Fiesti, uz pomoć B&O Play, muzika zvuči baš onako kako ju je zamislio autor, bez obzira na to da li vozite u bučnom ili tihom okruženju!

Osma generacija najprodavanijeg automobila u Evropi je tu!

Šta još vrijedi znati?

* Nova Fiesta je osma generacija ovog automobila, a kompanija Ford je prošle godine proslavila 40 godina od lansiranja prve Fieste

* Nova Fiesta duža je od prethodnice za 71 milimetar te je 12 milimetara šira, tako da je stvoreno više prostora u unutrašnjosti

* Fiesta je riznica novih tehnoloških sistema koji poboljšavaju udobnost i bezbjednost

* Ovo je prvi Fordov model s poboljšanom verzijom sistema za izbjegavanje mogućeg sudara s prepoznavanjem pješaka, naročito noću

* Prvi put na novoj Fiesti nudi se Activ Park Assist za okomito parkiranje, koji pomaže vozaču da pronađe pogodno parking-mjesto

TEKST: S.V. FOTOGRAFIJE: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.