Coca-Cola generalni pokrovitelj Sarajevo polumaratona

by | 25 Augusta, 2015

Devetogodišnju saradnju Coca-Cole HBC B-H Sarajevo i Sarajevo polumaratona ove godine obilježava generalno pokroviteljstvo trke čime ovaj najmasovniji sportsko-rekreativni događaj u gradu dobija ime Sarajevo Coca-Cola polumaraton.

2014 8th  Sarajevo Halfmarathon start (1)

„Coca-Colina strateška usmjerenost prema projektima podsticanja aktivnih životnih stilova povezala nas je sa jednim od najznačajnijih sportsko-rekreativnih događaja u BiH od njegovog početka. Ponosni smo na činjenicu da ovaj važan događaj ove godine nosi naziv Sarajevo Coca-Cola polumaraton“, izjavila je Alma Šahbaz, rukovoditeljica odnosa s javnošću Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, nakon potpisivanja ugovora o saradnji.

Sarajevski polumaraton, iz godine u godinu, okuplja sve veći broj učesnika zainteresovanih za kretanje i aktivne životne stilove, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz drugih zemalja. Ove godine se očekuje učešće više od 1500 učesnika.

Plakat 05

„Veoma sam sretan što imamo ovako kvalitetnog generalnog pokrovitelja za ovogodišnji polumaraton koji će oboriti sve dosadašnje rekorde u BiH, kako po pitanju broja učesnika, tako i po pitanju zastupljenih zemalja“, izjavio je Erol Mujanović, izvršni direktor Udruženja.

Prijave za Sarajevo Coca-Cola polumaraton su otvorene na http://www.sarajevomarathon.ba/ a dodatni motiv za učešće je prikupljanje sredstava za projekte koje realizuje udruženje Kult. Sredstva su namijenjena poboljšanju kvaliteta obrazovanja i života mladih u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.