Coca-Cola ulazi na tržište jakih alkoholnih pića

by | 30 Maja, 2016

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo potpisala je ugovor sa kompanijom MB Impex na osnovu kojeg je pokrenula distribuciju i prodaju jedinstvene ponude rakija i likera na području Bosne i Hercegovine.

Danas je ozvaničena saradnja kompanija MB Impex Banja Luka i Coca-Cola HBC B-H Sarajevo

Na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora o distribuciji i saradnji između kompanija MB Impex Banja Luka i Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, održanoj u Banjaluci, objavljeno je da će se distribucija i prodaja ove jedinstvene palete rakija i likera na bosanskohercegovačkom tržištu realizovati pod Coca-Cola HBC B-H Sarajevo franšizom.

“Zahvaljujući saradnji uspostavljenoj sa kompanijom MB Impex, BiH je jedna od 11 zemalja u kojima Coca-Cola Hellenic posluje kao najveći evropski distributer alkoholnih pića. Predano radimo na jačanju svoje prisutnosti na bh. tržištu s ciljem kontinuiranog stvaranja veće vrijednosti za svoje potrošače, kupce, zaposlenike i dobavljače, te stalnog i značajnog pridonošenja bh. ekonomiji i lokalnim zajednicama, u kojima djeluje od 1975. godine. Ovom novonastalom saradnjom na tržištu BiH nastavićemo i dalje biti fokusirani na svoju osnovnu djelatnost koja uključuje bezalkoholna pića za direktnu konzumaciju”, istakao je Adnan Topić, komercijalni direktor i direktor franšize Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Adnan Topić, komercijalni direktor i direktor franšize Coca-Cola HBC B-H Sarajevo

Topić je dodao da će ugovor sa kompanijom MB Impex dodatno ojačati Coca-Colinu osnovnu djelatnost proizvodnje, distribucije i prodaje robnih marki omiljenih bh. potrošačima u kategorijama bezalkoholnih pića – sokova, čajeva, energetskih pića i vode.

Direktor banjalučkog preduzeća MP Impex, Milan Balać pozdravio je saradnju sa Coca-Colom HBC B-H Sarajevo i najavio distribuciju Divna rakije, Zlatne rakije, OM rakije, kao i likere Zlatni pelin, Meduška i Baba Višnja na bh. tržištu, te istakao da je sljedeći cilj MB Impexa razvoj tih vodećih robnih marki jakih alkoholnih pića na tržištu Bosne i Hercegovine.

Foto: PR

Kompanija MB Impex obilježava i značajan jubilej – 20 godina od osnivanja!

“Kad smo prije 20 godina osnivali MB Impex, nismo ni sanjali da ćemo dočekati da jedna od najvećih kompanija na svijetu preuzme distribuciju naših proizvoda. Povezivanje sa Coca-Colom je veliko priznanje za naš rad, ali i velika obaveza, jer smo uspostavom saradnje postavili sebi visoke ciljeve – da u budućnosti radimo kvalitetnije, još predanije i bolje. Ovo je rezultat velike ljubavi i upornosti koje smo ulagali i sna koji svi mi u MB Impexu živimo, a to je da pokažemo i sebi i ostalima u RS i BiH da tržište BiH nije jedino na kojem mi možemo prodavati naše proizvode, te da na ovim prostorima možemo proizvesti nešto što je dovoljno kvalitetno i što se može plasirati u čitavom svijetu. Za nas Coca – Cola nije samo kupac i distributer, nego poslovni partner koji će nam u budućnosti pomoći pri prodaji naših proizvoda putem njihove distributivne mreže širom Evrope”, rekao je Balać.

Posebnu zahvalnost Balać je uputio svima koji su doprinijeli ostvarivanju saradnje i pozvao prisutne na večernji prijem povodom novouspostavljene saradnje.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.