Da li ste za ples? Ovog vikenda u banjalučkom cafeu Yoko slušamo tango, a svira Darko Ružičić!

by | 1 Juna, 2018

Darko Ružičić, član tango/jazz sastava “Bandoneon Square”, ove subote (2. jun) od 21 čas u banjalučkom Cafeu YOKO izvodi svoj tango repertoar (Astor Piazzolla, Richard Galliano, Fernando Tavolaro, Matteo Falloni). Uz Darka će kao gost nastupiti gitarista Boban Adžić. Publika može očekivati veče vrhunskih kompozicija u izvođenju vrhunskih muzičara.

Program:

– Astor Piazzolla: Adios Nonino
– Astor Piazzolla: Oblivion
– Astor Piazolla: Libertango
– Astor Piazzolla: Fracanapa
– Richard Galliano: A French Touch
– Richard Galliano: Tango pour Claude
– Richard Galliano: La valse a Margaux
– Fernando Tavolaro: Milonga br. 5
– Matteo Falloni: Felix tango
– Astor Piazzolla: Vuelvo al sur

Više o umjetniku: 

Darko Ružičić je rođen 1. 8. 1979. u Banjaluci. Osnovnu muzičku školu “Vlado Milošević” u Banjaluci završio je u klasi Ivanke Bilandžije 1994, a iste godine je upisao i Srednju muzičku školu “Vlado Milošević” u Banjaluci u klasi profesorice Nade Vještice.

Diplomirao je na Višoj muzičkoj školi u Nišu, 2000. godine u klasi prof. Jelene Grebović, a visoko obrazovanje je stekao u Istočnom Sarajevu 2004. godine u klasi prof. Danijele Gazdić Kljajić.

Darko Ružičić

Kao nastavnik harmonike počinje sa radom neposredno poslije završetka fakulteta 2002/03. školske godine u matičnoj muzičkoj školi “Vlado Milošević”. U toku pedagoškog rada ostvaruje brojne nagrade sa učenicima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Nastupao je kao solista i kao član nekoliko kamernih ansambala: Libertango, Jazavac orkestar band, a od 2012. postaje aktivni član tango/jazz sastava “Bandoneon Square”, s kojim ostvaruje zapažene nastupe na domaćim i međunarodnim festivalima.

Trenutno radi u Muzičkoj školi “Vlado Milošević”.

Cafe Yoko (Banjaluka)

Priredio: S.V.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.