Danas na SFF: “Kafa sa…” Johnom Cleeseom i dodjela nagrada u takmičarskim kategorijama

by | 17 Augusta, 2017

Ljubiteljima sedme umjetnosti i neprevaziđenog britanskog humora danas će se na Festivalskoj terasi, u sklopu programa “Kafa sa…” obratiti John Cleese kojem je sinoć u Ljetnom kinu Raiffeisen uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Foto: sff.ba

Ovo je jedinstvena prilika da Johnu Cleeseu, koji je istinska legenda u filmskoj industriji, postavite pitanja o komediji “Riba zvana Wanda” koju je napisao i u kojoj glumi, a koja je sinoć prikazana na Metalcu.

Juče je upriličena premijera filma “Sofijin sin”; foto: sff.ba

U 20 sati će u Narodnom pozorištu Sarajevo biti dodjeljene nagrade Srce Sarajeva u svim takmičarskim kategorijama. Nakon toga će u Ljetnom kinu Raiffeisen biti upriličena projekcija filma “Velika bolest” Michaela Showaltera. Kritika ga opisuje kao zabavan, interesantan, komercijalan i dobro napravljen film s dobrom glumačkom ekipom, koji će vjerovatno puniti kino-dvorane.

Pakistanski komičar Kumail na jednom od svojih stand-up nastupa upoznaje američku studenticu Emily. Njihova veza cvjeta, ali Kumaila uskoro počinje brinuti da li će članovi njegove tradicionalne muslimanske porodice prihvatiti Emily. Kada Emily iznenada oboli i padne u komu, Kumail neočekivano gradi blizak odnos s njenim duboko zabrinutim roditeljima.

Ekipa filma “Sofijin sin” na crvenom tepihu; foto: sff.ba

U sklopu programa U fokusu u Narodnom pozorištu će od 16 sati biti prikazan gruzijski film “Moja sretna porodica” čiju režiju potpisuju Nana&Simon.

Osim toga, publika danas i u kinima Meeting Point, Multipleks Cinema City, Sarajevo Summer Screen, Pozorište mladih, Ljetno kino Novi Grad, Kino Novi Grad i MMC – Kino Ilidža ima priliku uživati u brojnim igranim, dokumentarnim, studentskim i kratkim filmovima. Kompletan program možete pogledati ovdje

IZVOR: KLIX.BA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.