Diplomatski zimski bazar u Sarajevu

by | 11 Decembra, 2014

IMG_3193

Ambasada Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini je isto kao i svake godine od svog osnivanja, aktivno sudjelovala na Diplomatskom zimskom bazaru u Sarajevu, koji se ove godine održao 6. decembra u sarajevskoj Skenderiji. Uz pomoć dobrih ljudi iz Slovenije, od učenika osnovnih škola do turističkih radnika i pripadnika kontingenta Slovenske vojske kao i uz saradnju nekih slovenskih firmi, posjetiocima je ponudila brojne tradicionalne slovenske specijalitete kao što su razne štrudle, “potice”, prekomurska gibanica i kranjska kobasica. Na tradicionalnoj manifestaciji vremenom se oblikovao krug stalnih posjetilaca slovenskog kutka, koji sa velikim očekivanjem pronalaze svoje omiljene proizvode.

Isto kao već nekoliko godina do sada, slovenska ambasada se dogovorila da ulaznice za bazar ujedno važe i kao ulaznice za Termalnu rivijeru Ilidža a obezbijedila je također i nekoliko različitih poklona za tombolu.

IMG_3214

Slovenska ambasada je i ove godine bila među onima koji su prikupili najviše sredstava u humanitarne svrhe, koja su čak prevazišla prošlogodišnji iznos donacija. To je bilo moguće postići i zbog odličnog odaziva brojnih slovenskih firmi koje su prisutne u BiH. Ove godine će sredstva biti namijenjena za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju iz područja koja su ove godine bila pogođena katastrofalnim poplavama i djeci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.

Ambasada Slovenije svojim učešćem na dobrotvornom bazaru nastavlja sa svojim humanitarnim aktivnostima, koje su konstanta njenog rada bilo da se radi o brzoj i efikasnoj pomoći u slučaju poplava ili o pomoći ljudima koji su se na neki drugi način našli u nevolji.

IMG_3233

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.