dm ukazuje na važnost zaštite kože od sunca

by | 18 Juna, 2015

Problemi sa kožom i promjene na mladežima uzrokovani negativnim uticajem sunčevih zraka sve su češći problemi društva. Istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju kako dva do tri miliona ljudi godišnje oboli od nekog oblika zloćudnog tumora kože, a povećan rizik imaju osobe koje se s vremena na vrijeme intenzivno izlažu suncu ili umjetnim UV zračenjima. Također, rezultati ankete sprovedene u BiH pokazali su da samo 2% naših sugrađana redovno koristi zaštitne kreme za sunčanje, dok 45% stanovništva nikada ne upotrebljava ove proizvode.

Djeca_sunca

Obzirom na to, najveći lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt već četvrtu godinu sprovodi društveno odgovornu kampanju „Djeca sunca” čija je svrha ukazati na važnost i značaj zaštite kože od sunčevih zraka. Kao uvod u kampanju dm će na šetalištima u Sarajevu i Banja Luci upriličiti događaje pod nazivom „Kako te sunce vidi” u okviru kojih će svi zainteresovani građani po po prvi put u Bosni i Hercegovini moći uz pomoć UV kamere da snime svoje lice i dobiju uvid u negativne posljedice izlaganja kože štetnim sunčevim zrakama. Također, tokom juna i jula na kupalištima u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Vitezu i na plaži u Neumu bit će organizovani besplatni dermatološki pregledi za sve zainteresovane posjetioce.

Tokom kampanje „Djeca sunca“ kupovinom 2 ili više proizvoda za zaštitu od sunca dm kupci ostvaruju popust od 20%. Također, na taj način daju svoj doprinos donaciji ručnih dermoskopa Udruženju za prevenciju i zaštitu od raka kože „Melanoma u BiH”. U dm prodavnicama kupci mogu dobiti i besplatne dječije brošure sa savjetima za pravilnu zaštitu od sunca. Kampanja traje do 17. jula 2015. godine, a više informacija možete pronaći na web stranici dm kompanije ili u najbližoj dm prodavnici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.