Jačanje trgovine na Balkanu kroz kampanju “Peach Flavors Balkans”
U sklopu kampanje Peach Flavors Balkans, koju finansira Evropska unija, u petak je u restoranu Four Seasons održan ekskluzivni poslovni događaj U ...
Imate probavne smetnje poslije konzumacije mlijeka? To može biti poslijedica nedostatka enzima laktaze u crijevima, koja absorbuje mliječni šećer – laktozu. Međutim, uprkos tome sada možete uživati u punom okusu i hranljivosti mlijeka i mliječnih proizvoda.
Ljudi svih dobi trebaju uravnoteženu dnevnu prehranu sa dovoljno kalcijuma i drugih minerala i visokokvalitetnim bjelančevinama i vitaminima. Ove prirodne hranjive tvari u idealnom omjeru nalaze se u mlijeku.
Zbog pretvaranja u mliječne kiseline fermentisani mliječni proizvodi imaju niži sadržaj laktoze. Dakle, ljudi sa blažim oblikom laktozne intoleracije, umjesto mlijeka, bez brige mogu uživati u jogurtu, kefiru i kiselom mlijeku.
U širokom rasponu ponude mlijeka i mliječnih proizvoda takođe su dostupni proizvodi sa vidljivo označenim znakom “bez laktoze”. Njih možete naći u svim u bolje opskrbljenim trgovinama.
Ne zaboravite: Mliječno je super!