Dobra vijest za sarajevske mališane: Festival “Čitalačka jesen” počinje u subotu

by | 19 Septembra, 2017

Drugi festival za djecu i omladinu “Čitalačka jesen”, pod pokroviteljstvom Goethe-Instituta u BiH, biće otvoren u subotu 23. septembra u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH!

Foto: Guliver/Thinkstock

Djeca i omladina, na nekoliko lokacija u gradu sedam dana imaće priliku da se na zabavan i kreativan način upoznaju sa raznovrsnim temama iz književnosti, istorije, arheologije, a sve s clijem poticanja čitanja što je za biblioteku Goethe-Instituta jedan od glavnih prioriteta.

“Raduje nas činjenica da se nakon veoma uspješnog prvog čitalačkog ljeta, ponovo družimo s našim mališanima. Pripremili smo raznovrsne sadržaje namijenjene svim uzrastima, a koji su zabavni, kreativni i poučni. Želimo djeci na interaktivan način približiti svijet knjige kao jedinstvene prenosive magije koja ima moć da nas oblikuje na različite načine, proširi naše vidike i inspiriše da promijenimo svoj život i svijet oko nas. Ovaj projekat podržavaju i međunarodni partneri što festivalu daje jednu novu dimenziju”, istakla je Amira Zvizdić, stručna saradnica u biblioteci Goethe-Instituta u BiH.

Projekat se realizuje uz podršku mreže za književnost TRADUKI, JU Biblioteke Sarajeva i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Festival je namijenjen djeci od 4 do 17 godina te prilagođen na jezike našeg govornog područja.

TEKST: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.